Iedere filmfan wilde deze LEGO-set hebben, maar LEGO keurde hem af

Iedere filmfan wilde deze LEGO-set hebben, maar LEGO keurde hem af

De LEGO-set van Shaun of the Dead kwam niet langs de commissie.

Van vele films zijn er al LEGO-sets verschenen. Denk alleen maar aan de recent onthulde gave set voor Jaws. Toch staat LEGO niet te trappelen om alle films zomaar een unieke set te geven.

De komedie Shaun of the Dead was vlakbij een eigen officiële set, maar deze werd uiteindelijk afgekeurd door het bekende Deense merk. Na de release van de film pitchte Shaun of the Dead-fan Yatkuu (echte naam: Greg Coquelz) een set via LEGO Ideas (voorheen Lego Cuusoo).

Afgekeurd
Het idee bestond onder meer uit de kroeg The Winchester, een centrale locatie in de film. Meer dan 10.000 fans - inclusief acteur Simon Pegg - steunde de fanset en daarmee werd de set beoordeeld door LEGO. Maar de set kwam niet door de review vanwege het bloed, de taal en het bier."

"Alle LEGO-producten, ongeacht de leeftijdsdoelgroep, moeten geschikt zijn voor ons kernpubliek. Met dit in gedachten hebben we besloten dat - hoe goed het model ook is - de film Shaun of the Dead zaken bevat die niet geschikt zijn voor ons kernpubliek van kinderen van 6 tot 11 jaar," was de officiële verklaring van LEGO.

Details
De fanset zal dus nooit in de schappen verschijnen. Gelukkig zijn er nog wel voldoende foto's van de set van de fan.

Ook interessant
Deze gedetailleerde 16+ LEGO-set van 'Jurassic Park' liepen vele fans mis: prachtig bouwwerk met ruim 3.000 bouwsteentjes
LEGO weet al jaren de markt te veroveren met sets die gebaseerd zijn op films. Waarschijnlijk staan de prijzige sets die hun inspiratie halen uit de Jurassic Park en Jurassic World-films hoog in de lijst met... [Lees verder]

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair