De beste actiefilm van het jaar ken je waarschijnlijk niet eens, maar draait nu gewoon in de bios

De beste actiefilm van het jaar ken je waarschijnlijk niet eens, maar draait nu gewoon in de bios

Fans van 'John Wick' en 'The Raid' opgelet: 'Kill' is een absolute must-see.

In 2024 hebben we al heel wat actiefilms gezien die qua kwaliteit nogal variëren. Het jaar werd afgetrapt met The Beekeeper en de matig ontvangen Argylle, maar doorgaans werd het steeds beter met o.a. Monkey Man en The Fall Guy. Er draait nu een actiefilm in de bioscopen waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar alle eerdergenoemde films overtreft.

Het betreft hier de Indiase film Kill, geregisseerd door Nikhil Nagesh Bhat.

Verhaal
Wanneer legercommando Amrit (Lakshya) ontdekt dat zijn ware liefde, Tulika (Tanya Maniktala), tegen haar wil verloofd is, stapt hij aan boord van een trein naar New Delhi in een gewaagde poging om het gearrangeerde huwelijk te voorkomen.

Amrits reis wordt verstoord door een bende dieven met messen onder leiding van de meedogenloze Fani (Raghav Juyal). Ze beginnen onschuldige passagiers te terroriseren, waardoor Amrit het tegen ze opneemt om de mensen om hem heen te redden. Wat typisch woon-werkverkeer had moeten zijn, veranderde in een dodelijk spannende rit.

Waargebeurd?
Nee, Kill is natuurlijk niet echt gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar regisseur Nikhil Nagesh Bhat kwam wel met het idee voor de film na een echte traumatische gebeurtenis. Een simpele treinreis die Bhat ooit maakte mondde uit in een angstaanjagende beproeving toen de trein werd aangevallen door overvallers.


Bhat vertelde er het volgende over: "Ik zat daar en voelde me volkomen hulpeloos." Hij kon zijn gevoelens en frustraties rondom deze ervaring uiten in Kill.

Engelstalige remake
Kill ging verleden op verschillende Amerikaanse filmfestivals in première en werd steengoed ontvangen. Het is daarom niet verrassend dat er nu al een Engelstalige remake in de maak is van Lionsgate en 87Eleven Entertainment, het productiebedrijf van John Wick-bedenker Chad Stahelski.


Stahelski vertelde het volgende over de remake: "Kill' is een van de meest levendige, wilde en creatieve actiefilms die ik onlangs heb gezien. Het is spannend om een Engelstalige versie te ontwikkelen - we hebben grote schoenen te vullen en ik kijk er naar uit om samen te werken met Nikhil, Karan, Apoorva, Guneet en Achin om dat te bereiken."

Ook interessant
Peperdure Formule 1-film 'F1' met Brad Pitt krijgt eerste spectaculaire trailer
Weet Joseph Kosinski het succes van 'Top Gun: Maverick' na te bootsen met... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair