Is Brad Pitts 'F1' toch niet een van de duurste Hollywoodproducties ooit gemaakt?

Is Brad Pitts 'F1' toch niet een van de duurste Hollywoodproducties ooit gemaakt?

Producer Jerry Bruckheimer weerlegt het gerucht dat de F1-film 300 miljoen dollar kost.

Na de release van de trailer voor F1 met Brad Pitt en Javier Bardem, heeft producer Jerry Bruckheimer (Bad Boys: Ride or Die) in een interview enkele misvattingen over de film weerlegd. De productiekosten van de film zouden volgens geruchten opgelopen zijn tot zo'n 300 miljoen dollar.

De hoge kosten zouden komen door de stakingen van vorig jaar, die zorgden voor problemen met de planning. Ook zouden er heropnames nodig zijn vanwege tijdsgebonden sponsorproblemen.

Monsterbudget?
Bruckheimer betwist echter het hoge budgetcijfer voor F1 en zegt dat het tientallen miljoenen lager uitvalt. Dankzij belastingkosten en verbonden sponsors uit de racesport kost de film volgens hem aanzienlijk minder dan de gestelde 300 miljoen dollar.

De producent legt uit: "Wat mensen niet realiseren is dat we allereerst op locaties met kortingen schieten. Engeland heeft een grote korting, veel delen van Europa hebben kortingen en Abu Dhabi ook. Dit alles verlaagt het budget."

Racelocaties
Ook is bekend geworden dat de film meer dan een uur aan IMAX-beelden bevat. De scènes zijn opgenomen in Zandvoort, Silverstone (Groot-Brittannië), Hongarije, Spa (België), Monza (Italië), Japan, Las Vegas, Abu Dhabi en Mexico-Stad.


De film wordt geregisseerd door Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) en zal vanaf 25 juni 2025 in de bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair