Nicholas Cage vreest voor de 'AI-versie' van zichzelf: "Laat mij na mijn dood met rust"

Nicholas Cage vreest voor de 'AI-versie' van zichzelf: "Laat mij na mijn dood met rust"

De acteur is bang dat zijn recente lichaamsscans gebruikt gaan wanneer hij 'niet meer is'.

Nicolas Cage is al decennialang een grote naam in Hollywood. Ook nu maakt de acteur nog de nodige films, maar voor twee recente projecten werd er gebruik gemaakt van AI. Hier heeft hij toch enigszins zijn bedenkingen bij.

Cage werkt op dit moment aan een Spider-Man Noir serie, waarvoor zijn lichaam gescand moest worden. Daar heeft de acteur geen moeite mee, zo lang deze scans na zijn dood niet worden gebruikt om hem 'terug in leven' te brengen.

Series vs films
Zo begint Cage over zijn rol: "Vroeger sprak mij het nooit zo aan om in een serie op te duiken, maar je kan zo veel meer met je rol doen. Toen ik Bryan Cranston zag in 'Breaking Bad' en hem gedurende een halve aflevering naar een koffertje zag staren, vond ik dat behoorlijk interessant".

"Je 'ziet' hem denken: 'Wat zit in die koffer? Doe ik dit? Doe ik het niet?' In films heb je daar geen tijd voor. Je krijgt met series vaak meer mogelijkheden en kan wat meer experimenteren. Dat vind ik wel een heel gaaf en aantrekkelijk aspect".

Opletten
Cage moest zich voor de rol dus laten scannen. Zo vervolgt hij: "Twee scans op een dag: een voor de serie, de andere voor een film. Dit was voor van alles en nog wat nodig wat mij te ingewikkeld is. Zolang dit alleen maar voor deze projecten wordt gebruikt vind ik het goed".


"Ik ben doodsbang voor AI. Ik wil niet dat ze mijn lichaam 'stelen' en mij weer zo tot leven brengen naar de dood. Ik vraag me wel vaker af: worden artiesten vervangen? Worden mijn lichaam en gezicht weer gebruikt wanneer ik er niet meer ben? Daar wil ik helemaal niks mee te maken hebben!"

NieuwsFilm

meest populair