"Dat was eng": Nicolas Cage onthult de inspiratie voor zijn moordende 'Longlegs'-personage

"Dat was eng": Nicolas Cage onthult de inspiratie voor zijn moordende 'Longlegs'-personage

"Toen ik het script las, hoorde ik de stem van mijn moeder," aldus de acteur.

Nicolas Cage speelt in de nieuwste horrorthriller Longlegs een gestoorde satanistische moordenaar en verbijsterend genoeg was de inspiratie voor dit personage voor zowel Cage als regisseur Oz Perkins hetzelfde.

Cage vertelde aan The New Yorker over de ontmoeting met Perkins na het lezen van het script: "Het eerste wat hij zei was: 'Nic, dit is een film over mijn moeder.'"

De stem van zijn moeder
"Ik zei: 'Dat is interessant, want ik wil dit personage op mijn moeder baseren,' vertelt de acteur. "Toen ik het script las, hoorde ik de stem van mijn moeder."

Cage's moeder Joy Vogelsang overleed in 2021 en kampte in haar leven en het grootste deel van de acteur zijn jeugd met een psychische aandoening.

Overgenomen door iets anders
Ze was niet satanistisch, maar haar vocalisaties, haar manier van bewegen, dat was gewoon eng," verduidelijkt Cage.Tijdens de première van de horrorthriller vertelde Cage hoe hij door zijn moeder kijkt naar zijn personage: "Het is hem niet echt; hij is overgenomen door iets anders.

Empathie
"Ik heb vaak gedacht aan wat er met mijn moeder is gebeurd. Dat gaf me een beetje empathie voor het personage, hoe gek zijn situatie en wat hij allemaal uitspookt is," aldus de acteur.Voor Cage is het niet ongewoon om inspiratie voor zijn personages op te doen bij zijn familieleden. Cage onthulde dat de vampier uit Renfield, gebaseerd was op zijn vader.

Een gelukkige jeugd, toch?
"Hij had dat continentale, mid-Atlantische accent. En toen bracht ik hem terug als Dracula. Dus ja, een gelukkige jeugd, toch? Dracula is papa en Longlegs is mama."

Longlegs is vanaf donderdag te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair