Nolte: 'Verslaving is een hel'

Acteur Nick Nolte heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn verslaving aan alcohol en drugs. De 62-jarige Hollywoodster werd vorig jaar gearresteerd, vlak na de opnames voor The Hulk (Nolte is papa Hulk).

De arrestatie bracht Nolte in verlegenheid; er kwamen foto's in omloop waarop hij er als een zwerver uitzag. Simpelweg door gebrek aan verzorging. Na bloedonderzoek werd de drug GHB gevonden. Nolte kreeg van de rechtbank in Malibu drie jaar voorwaardelijk en moest zich op laten nemen in een afkickkliniek.

Nick wordt gearresteerd door de politie wegens rijden onder invloedInmiddels is hij uit het diepste dal omhoog geklommen. Hij heeft gezegd dat de verslavingen zijn leven tot een hel maken.

"Ik was op die bewuste ochtend nog van plan om naar een AA-bijeenkomst te gaan. En ik neem altijd de B-weg naar huis, maar dit keer ging ik over de snelweg. En toen liep ik in de armen van de smeris", zo onthult Nolte.

"Ik probeer mijn verslaving ook niet te verbergen. Ik heb altijd gezegd dat ik een probleem heb met verslavingsgevoelige producten. Daar heb je mee te leren leven en dat probeer je onder controle te houden. Het is de truc om niet terug te vallen en daar moet je dagelijks voor waken. Vanaf mijn 48ste ben ik tien jaar lang nuchter geweest en nu de afgelopen drie jaar weer niet. Ik wist gewoon niet hoe ik eruit moest komen... Dus ik heb me maar op laten nemen..."



NieuwsFilm

meest populair