Meeste nominaties voor 'Six Feet Under'

De televisieserie 'Six Feet Under' heeft donderdag de meeste nominaties voor een Emmy Award binnengesleept. De serie, in Nederland te zien bij de NPS, kreeg er 16. Vorig jaar werd 'Six Feet Under' 23 keer genomineerd, maar ontving uiteindelijk maar een belangrijke award, die voor de beste regie.

Andere kanshebbers op de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen zijn 'The West Wing', dat al drie keer de Emmy voor de beste dramaserie kreeg, 'The Sopranos' en 'Sex and the City'.

'Six Feet Under'-acteurs Peter Krause en Frances Conroy werden genomineerd in de categorie beste hoofdrolspeler en –speelster. Rachel Griffiths en Lauren Ambrose werden genomineerd in de categorie beste bijrollen en nominaties voor gastoptredens gingen naar James Cromwell en Kathy Bates.

Jennifer Aniston, die vorig jaar een Emmy won voor haar vertolking van Rachel, is ook dit jaar weer genomineerd. De andere genomineerden in de actegorie beste actrice in een komedie zijn Patricia Heaton uit 'Everybody Loves Raymond', Jane Kaczmarek uit 'Malcolm in the Middle', Debra Messing van 'Will & Grace' en Sarah Jessica Parker voor haar rol in 'Sex and the City' In totaal reikte de Academy of Television Arts & Sciences 435 nominaties uit in 89 categorieën. De Emmy Awards worden op 21 september uitgereikt.



NieuwsFilm

meest populair