Algemeen

Dark Knight pakt ook weekendrecord

door Jeffrey op 20.07.2008 om 19:05 in Algemeen
Na het record op de voorvertoning eergisteren en de première gisteren heeft The Dark Knight nu ook het record van beste openingsweekend beet. Met 155,34 miljoen dollar doet de film nog beter dan Spider-Man 3, dat in mei 2007 opende met 151,1 miljoen tijdens het eerste weekend.

Distributieverantwoordelijke Dan Fellman van Warner Bros. is in de wolken: "We wisten dat we het heel goed zouden doen, maar we hadden nooit verwacht dat we de markt zo sterk zouden domineren." Volgens Fellman zal The Dark Knight tegen het einde van de week de kaap van de 200 miljoen dollar ronden.

Rekening houdend met de verhoogde toegangsprijzen in Amerika, zijn voor Spider-Man 3 wellicht toch net iets meer tickets verkocht dan voor The Dark Knight.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

FilmTotaal "Rekening houdend met de verhoogde toegangsprijzen in Amerika, zijn voor Spider-Man 3 wellicht toch net iets meer tickets verkocht dan voor The Dark Knight."


Eigenlijk zou het aantal verkochte kaartjes een betere maatstaaf zijn voor dit record. Want er wordt ook geen rekening gehouden met inflatie. Hetzelfde geldt voor dvd-verkopen: het aantal schijfjes dat er daadwerkelijk over de toonbank gaat is belangrijker dan de hoeveelheid geld. Maar dat zal wel moeilijker te bepalen zijn ofzo.

Beales

Avatar

Hoe kan dit nu al bekend zijn dan? Om 19u hier is het daar nog ochtend?
En de film draait toch al vanaf vrijdag in de VS?

abba82

Avatar

Damn, ik moet deze film gewoon zien.

Loconut

Avatar

En dan te bedenken dat ik bijna met mijn ouders mee was gegaan naar New York, dan had ik m gezien O+ (klote vakantiebaantjes ook)

TheGodfather

Avatar

Man, wat een bedrag :D
Kan niet wachten op zondagavond :D

McMurphy

Avatar

:W 9.7 uit 43.000 stemmen

Darthmar

Avatar

McMurphy ":W 9.7 uit 43.000 stemmen"


Dat zal nog wel gaan dalen.

Chica16f

Avatar

Darthmar "Dat zal nog wel gaan dalen."


Haha, grapjas. Idd wel een stukje, maar toen de film nog maar 4000 stemmen had was het cijfer een 9,8. Ondertussen zijn er 47.000 stemmen en is het gedaald tot een 9,7. Moet blijkbaar wel een goede flm zijn, denk je ook niet? Smiley face

Sha

Avatar

Of Christian Bale heeft zelf al 47.000 keer gestemd..

ExCaL^

Avatar

Alle Records zijn nu verbroken!!! :E
Ik ga hem 3x in IMAX zien deze week! Kan niet wachten tot woensdag ffs

Sha

Avatar

ExCaL^ "Alle Records zijn nu verbroken!!! :E
Ik ga hem 3x in IMAX zien deze week! Kan niet wachten tot woensdag ffs"


Waarom 3 keer eigenlijk?

ExCaL^

Avatar

Ik wilde hem al zowieso 2x zien! Woensdag ga ik met 8 vrienden naar de Grolsch Movie Night om 19:45 in IMAX. Zaterdag ga ik met m'n pa en broertje om 22:15 (IMAX) en zondag ga ik weer met 6 andere vrienden naar Antwerpen eerst wat eten > Hancock > daarna TDK...

En op véél Amerikaanse film websites lees ik dat je deze film zowieso 2 x moet zien omdat het een hele bijzondere film experience schijnt te zijn, vooral de IMAX versie!

Sha

Avatar

Kan het me persoonlijk niet echt voorstellen om ZO erg enthousiast te raken van een film, maar ik wens je alvast veel plezier Smiley face

Steadicam

Avatar

Beales "Hoe kan dit nu al bekend zijn dan? Om 19u hier is het daar nog ochtend?
En de film draait toch al vanaf vrijdag in de VS?"
Als ik The Weekend Gross moet geloven is de zondagopbrengst door Warner geschat. Lekker exact O+

"Dark Knight set the stage for its record-breaking weekend with an $18.5 million Thursday midnight haul, which included shows starting at midnight Thursday onto 3am Friday morning. That number was the biggest Thursday night sneak total ever, surpassing 2005's Star Wars Episode III with $16.9 million. The Christian Bale-starrer then blew the doors open with $51 million for the rest of Friday, bringing its total Friday haul to a record $67.9 million. Sony's Spider-Man 3 had held the record with a $59.8 million first-day take. Sales fell a rather large but understandable 29% to $48 million on Saturday, with Warner estimating Sunday's take at $39.5 million."

ExCaL^

Avatar

shateandar "Kan het me persoonlijk niet echt voorstellen om ZO erg enthousiast te raken van een film, maar ik wens je alvast veel plezier Smiley face"
thnx mate!

"64% of Dark Knight moviegoers say they plan to see the movie again in the theater, according to a poll conducted this weekend by fandango. Sixty-two percent of those respondents said that Heath Ledger’s incredible performance is the factor that makes them want to see it a second time."

pietje012

Avatar

Kan niet wachten tot aanstaande vrijdag wanneer ik de film eindelijk zie, alles is bij mij in het teken van The Dark Night op het moment.:P

[ g r a s ]

Avatar

Wat een 'geluk' dat Ledger dood is, anders had de film het uiteraard stukken minder gedaan.

Steve Harwin

Avatar

Tsja, het klinkt wat wrang, maar ik denk dat dat idd wel meespeelt. Ledger had heel wat in zijn mars, erg jammer.

Ik las in de krant dat zelfs the Godfather van de nummer 1 positie van beste films aller tijden (op IMDB) was weggedrukt door alle stemmers met hun hoge cijfer. Het lijkt dus idd wel een beetje op de 2e kamer verkiezing van vlak na de dood van Pim Fortuyn.
Eerlijk is eerlijk: het is een goede film. Maar zo goed als the Godfather is geen enkele film, zelfs ook deze niet.

spacey

Avatar

De nr1 positie verdient hij ook niet. Het was een super film, vooral in IMAX, maar het is geen top10 materiaal. Dat hij in de top 100 zou komen had ik wel verwacht, maar dit zeker niet.

Wel super blij dat hij spiderman 3 z'n record heeft afgepakt, want dat was echt een bagger film.

NieuwsFilm

meest populair