Algemeen

TDK niet langer #1

door FilmTotaal op 14.08.2008 om 13:52 in Algemeen
In de eerste weken na de release van de nieuwe Batman-film The Dark Knight leek het simpelweg niet beter te kunnen gaan. Recordopbrengsten en bezoekersaantallen brachten de film wereldwijd naar eenzame hoogte. Als klap op de vuurpijl wist TDK ook de nummer 1 positie te veroveren op de IMDB ranglijst van beste films aller tijden. Maar nu langzaam de rook wat begint op te trekken moet TDK hier en daar toch een stapje terug doen. Op de IMDB is de film nu gezakt van plaats 1 naar 3 en staat The Shawshank Redemption weer bovenaan. Alsnog natuurlijk een prachtige plek maar de vraag is nu: Gaat TDK nog verder zakken op deze illustere rangijst?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moarhh88

Avatar

Ik weet bijna zeker dat er mensen zijn die het er niet mee eens waren en dan hendig op 1 gaan stemmen met zn alle een paar daagjes lang, ook een manier om je vakantie te vullen -.-
ik haat bijv. Narnia maar ik ga die niet extra 1 ster geven ofzo, is toch ook niet eerlijk tegenover het gemiddle wat een film echt verdient.

LuCos

Avatar

Moarhh88 "ik weet bijna zeker dat er mensen zijn die het er niet mee eens waren en dan hendig op 1 gaan stemmen met zn alle een paar daagjes lang, ook een manier om je vakantie te vullen -.-
ik haat bijv. Narnia maar ik ga die niet extra 1 ster geven ofzo, is toch ook niet eerlijk tegenover het gemiddle wat een film echt verdient."


Ik geef op IMDB ook vaak gewoon de cijfer wat ik echt vind, en heb nog nooit een 1 gegeven, wel eens een 4, vorige week toevallig voor The Mist.

Biff Tannen

Avatar

LuCos "Ik geef op IMDB ook vaak gewoon de cijfer wat ik echt vind, en heb nog nooit een 1 gegeven, wel eens een 4, vorige week toevallig voor The Mist."


Een 4 voor the Mist??? Daar kan ik met mijn hoofd niet bij... Die film is volgens mij toch minimaal wel een 7 waard toch?

En The Dark Knight, net zoals Batman Begins vind ik het overgewaardeerde superhelden films. The Dark Knight vond ik wel beter dan Batman Begins, maar nog steeds geen top 250 materiaal... Maar goed er staan wel meer titels in die er helemaal niks te zoeken hebben.

Ravaged

Avatar

Top 250 materiaal vind ik het zeker wel. Top 10 niet echt nee. Maar goed, denk dat The Dark Knight zal zakken tot ergens tussen plaats 10 en 20.

Vind het ook inderdaad irritant dat mensen per se een 1 moeten geven als ze een film niet leuk vinden, al is het een vette film. Stem dan gewoon niet.

oogsnoepje

Avatar

Zoals hierboven al iemand schreef, er staan films in die lijst die er helemaal niet in thuishoren.

Wat boeit het uberhaupt of het in die lijst staat, het is de afgelopen weken duidelijk gebleken dat de lijst voornamelijk wordt aangevoerd door enge fanboys, en als er iets is waar ik weinig waarde aan hecht dan is het de mening van zulke mensen wel.

Ik vond het zelf een goede film, die niet op mijn persoonlijke nummer 1 staat, maar zeker wel voor een mooi avondje vermaak heeft gezorgd.

En zeg nu zelf, vermaak... dat is de reden waarom films gemaakt worden, toch?

prsn

Avatar

Terecht gezakt

renzo

Avatar

Ravaged "

Vind het ook inderdaad irritant dat mensen per se een 1 moeten geven als ze een film niet leuk vinden, al is het een vette film. Stem dan gewoon niet."


Dat is dan toch hetzelfde als mensen die hem een tien hebben gegeven omdat ze hem zogenaamd briljant vonden, al waren er dingen mis mee? Dat is waarschijnlijk de reden dat hij uberhaupt op 1 kwam: een heel stel enthousiastelingen.
Ik denk dat er, zeker bij dit soort blockbusters, veel mensen of een 1 geven of een 10.

Ravaged

Avatar

renzo "Dat is dan toch hetzelfde als mensen die hem een tien hebben gegeven omdat ze hem zogenaamd briljant vonden, al waren er dingen mis mee? Dat is waarschijnlijk de reden dat hij uberhaupt op 1 kwam: een heel stel enthousiastelingen.
Ik denk dat er, zeker bij dit soort blockbusters, veel mensen of een 1 geven of een 10."


Mjah, hij staat dichterbij de 10 dan de 1. Maar vind ik net zo irritant, ja. Al zie je het vaak minder.

Costello

Avatar

Ik denk dat het zakken van het cijfer meer te maken heeft met het feit dat de film de eerste 2 weken voornamelijk door de fanboys bezocht werd en niet zozeer dat haters nu allemaal een 1 gaan geven. TDK wordt nu door een breder publiek bekeken en komt daarom weer met zn voetjes op aarde. Zodra hij te huur is en op tv verschijnt zal hij wss nog wel wat verder dalen. Een beetje hetzelfde lot als Return of the King een paar jaar terug had..

Jnk18

Avatar

Gerechtigheid.

8.5 is mijn max score.

LuCos

Avatar

Biff Tannen "Een 4 voor the Mist??? Daar kan ik met mijn hoofd niet bij... Die film is volgens mij toch minimaal wel een 7 waard toch?
"


Nja, ik blijf bij een 4Smiley face Misschien was het niet helemaal mijn genre soort film. Kvond de cameravoering gewoon ontzettend irritant, met irritante zooms erin enzo. Daarbij ergerde ik ook aan de acteurs en het verhaal (ik ben wel een Stephen King fan hoor) Ik heb het boek niet gelezen, maar volgens mijn vader was het einde ook anders, het einde van de film vond ik een beetje flauw.

Biff Tannen

Avatar

LuCos "Nja, ik blijf bij een 4Smiley face Misschien was het niet helemaal mijn genre soort film. Kvond de cameravoering gewoon ontzettend irritant, met irritante zooms erin enzo. Daarbij ergerde ik ook aan de acteurs en het verhaal (ik ben wel een Stephen King fan hoor) Ik heb het boek niet gelezen, maar volgens mijn vader was het einde ook anders, het einde van de film vond ik een beetje flauw."


Horror is normaal gesproken ook niet mijn genre, maar deze vond ik afgezien van de lelijke special effects wel heel spannend en goed gemaakt. De camera voering was meer een bewuste stijlkeuze, dan vind je de Bourne films volgens mij al helemaal irritant. En de acteurs? Dat vond ik juist één van de pluspunten! Thomas Jane viel mij 100 procent mee (ik was hem gewent van the Punisher), en die supermedewerker was toch gewoon cool e en awesome tegelijkertijd? En die doorgedraaide reli vrouw die hoorde juist irritant te zijn!
Het einde is inderdaad anders dan het boek, maar ik noem het einde juist niet flauw, maar hard en zeer gedurfd om het zo te laten eindigen!

Maar goed dit gaat niet echt meer over TDK....

geertvdheide

Avatar

Inderdaad terecht dat de film iets zakt.

Hierboven lees ik echter enkele reacties over "films die niet in de imdb top 250 thuishoren". Nogal arrogant om dit als feit te presenteren, aangezien het zo subjectief is als maar kan. IMDB is een website voor filmfans, niet alleen voor omhooggevallen critici. Dus een gezonde mix van oudere films, arthouse films, blockbusters en alles ertussenin is juist interessant en geeft de mening van een heel grote groep weer.

TDK is dan wel vooral gemaakt voor het vermaak, maar de film ontsteigt het genre wel en is briljant uitgevoerd qua regie, acteerwerk, karakters, thema's, enzovoort. Dus persoonlijk mag de film van mij zeker in de lijst voorkomen. Ergens rond 15-25 wat mij betreft.

The Godfather is één van de beste mafia-speelfilms, en TDK is één van de beste comic-verfilmingen (zo niet de beste). Dus beide vrij hoog in de lijst. Logisch toch?

I_am_Batman

Avatar

Bij de eerste 10 hoort ie zeker te staan !!!

The Watcher

Avatar

Mij kan het niet zoveel schelen waar hij in die lijst staat. Alsof die lijst heel erg belangrijk is!
TDK was gewoon een zeer vakkundig gemaakte film die door de hype een groot publiek bereikte.
Eerlijk gezegd ben ik zelf wel fan van de Nolan-Batmanfilms, maar mij kan het weinig schelen waar hij in de lijst staat.

nieuwslaatste nieuws

meest populair