Kassovitz niet trots op Babylon

Mathieu Kassovitz (La Haine, Gothica) heeft zich gedistantieerd van zijn laatste film, Babylon A.D., een sci-fi thriller waarin Vin Diesel de hoofdrol speelt. Hij noemde het "puur geweld en stupiditeit" in een gesprek met AMCtv.com, en hij bedoelde dat niet positief. Hij vergeleek ook sommige gedeeltes van de film met "een slechte aflevering van 24".

Hij geeft de schuld aan de studio, Fox. Kennelijk werd er over elke punt en komma gesteggeld, en werd het hele proces zo moeilijk mogelijk gemaakt. Fox zelf is geïrriteerd omdat Kassovitz niet voldoet aan zijn publiciteitsverplichtingen, en zich heeft teruggetrokken op een Caribisch eiland. Ook zijn ze ontevreden dat de productie van de film 3 weken werd vertraagd door persoonlijke problemen van de regisseur.

De uitspraken van Kassovitz komen na een aantal negatieve recensies. Dit is een beetje vreemd, want die recensies zijn gebaseerd op de internationale versie van de regisseur, en niet op de versie die Fox in de VS zal uitbrengen.

Vanaf 25 september kunnen nieuwsgierigen in Nederland zelf ontdekken hoe "stupide" de film daadwerkelijk is. Naast Diesel spelen ook Michelle Yeoh, Gerard Depardieu en Charlotte Rampling belangrijke rollen.

Het volledige interview is hier te vinden.



NieuwsFilm

meest populair