Nieuwe Potter al op internet

Een paar dagen voor de wereldwijde première is de nieuwe Harry Potter-film, The Chamber of Secrets, al van internet te downloaden. Distributeur Warner Bros. toont zich zeer ontstemd.

De distributeur heeft de stichting Brein, die het illegaal kopiëren van beeld- en geluidsdragers probeert aan te pakken, opdracht gegeven uit te zoeken waar de kopie vandaan komt.

Het gaat om een video-opname van een niet ondertitelde, engels gesproken versie van de film. Brein, die continu op het internet speurt naar illegale films, probeert direct de bron van de kopie te vinden en de verantwoordelijke te dwingen de film van het net te halen.

,,Het is gelukkig een kopie waar een beetje kritische kijker geen genoegen mee neemt'', zegt directeur W. Wolfers van Warner Bros. Holland. ,,Maar blij zijn we er zeker niet mee.''

De distributeur heeft wereldwijd strenge beveiligingsmaatregelen opgelegd aan bioscoopexploitanten om te voorkomen dat de nieuwe Potter-film wordt gekopieerd. Bij elke bioscoop moet een bord komen waarop staat dat camera's verboden zijn en dat jassen en tassen daarop worden gecontroleerd.

Volgens Wolfers zal een kopie voor de wereldwijde opbrengst van The Chamber of Secrets geen verschil maken. ,,De echte fans willen toch geen miniscule, trillende Potter die onverstaanbare spreuken prevelt.''



NieuwsFilm

meest populair