Actrice Marie Trintignant in coma na mishandeling

De beroemde Franse actrice Marie Trintignant ligt in coma in een ziekenhuis in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Zij is volgens de behandelend arts bewusteloos geraakt na een zware mishandeling in een hotel. Haar toestand zou kritiek zijn.

De politie meldt dat 'een vriend' betrokken was bij de mishandeling. Volgens sommige berichten zou het gaan om de zanger Bertrand Cantat.

De 41-jarige actrice is zondag met spoed geopereerd door een neurochirurg. Het ziekenhuis wil verder niets meedelen over Trintignants toestand omdat haar familie heeft gevraagd geen informatie aan de media te verstrekken.

De Litouwse krant Lietuvos Rytas kreeg echter van een van de behandelend artsen te horen dat de operatie meer dan twee uur had geduurd en dat die nodig was wegens een bloeding in de hersenen.

Trintignant was in Litouwen voor de opnamen van een televisieserie over de romanschrijfster Colette. De film wordt geregisseerd door Trintignants moeder Nadine en haar broer Vincent.

Marie is de dochter van de bekende Franse acteur en filmregisseur Jean-Louis Trintignant en de eveneens beroemde filmregisseuse Nadine. Marie speelde haar eerste rolletje op 4-jarige leeftijd in Mon amour, mon amour (1967) die door haar moeder werd geregisseerd. Nadien speelde ze in een groot aantal films.



NieuwsFilm

meest populair