Miller schrijft over ex-vrouw Marilyn Monroe

De drugs- en drankproblemen van Marilyn Monroe zijn het onderwerp van een nieuw toneelstuk van haar ex-man Arthur Miller. Het toneelstuk, 'Finishing the Picture', zou losjes gebaseerd zijn op Monroe's laatste film 'The Misfit', waarin zij te zien was met Clark Gable. Monroe stierf in 1962 op 36-jarige leeftijd aan een overdosis drugs, een jaar nadat de film klaar was.

Monroe komt zelf niet voor in het toneelstuk, maar er wordt wel door de andere karakters voortdurend over haar gesproken.Gedurende het toneelstuk bevindt ze zich in een hotelkamer, verslaafd aan tranquillizers. Ze drinkt ook te veel en komt in een depressie terecht als haar vrienden haar proberen te helpen.

Vrienden van de toneelschrijver Arthur Miller, die niet meer wil praten over zijn kortstondige huwelijk met het sekssymbool, hebben volgens het Amerikaanse dagblad The New York Post, vorige week een lezing van het toneelstuk bijgewoond.

De 87-jarige Miller schreef al een toneelstuk over zijn ex-vrouw in 1964. Dit toneelstuk 'After the Fall' zou volgens ingewijden een manier voor Miller geweest zijn om met zijn obsessie in het reine te komen.

Miller dankt zijn bekendheid voor het grootste deel aan klassieke toneelstukken als 'The Crucible' en 'Death of a Salesman'. Ook het script voor de 'The Misfits' was geschreven door Arthur Miller.

Tijdens het hoogtepunt van het McCarthyisme, de communistenjacht in de Verenigde Staten in de jaren vijftig, bleef Miller voet bij stuk houden en weigerde namen te noemen van collega's die connecties zouden hebben met de Communistische partij. Hij kon destijds vervolging ontlopen door zijn huwelijk met Marilyn Monroe.



NieuwsFilm

meest populair