Algemeen

The Hobbit: 1 film 2 delen

door FilmTotaal op 08.10.2008 om 13:53 in Algemeen
Regisseur van Tolkien's The Hobbit, Guillermo del Toro, gaf in een interview met MTV te kennen dat de film wel degelijk één film/verhaal wordt maar dan uitgebracht in 2 delen. Geen poging dus om op zichzelf staande verhaallijnen te schrijven. We kunnen ons dus alvast instellen na het kijken van deel 1, zo eind 2011, op een 'open einde' gevoel.

“The reality is that we stopped talking the first movie and second movie, and we just started taking about the movie - the two episodes, or two parts, as if they were a single piece of narrative,” he said of scriptwriting meetings between “Lord of the Rings” director Peter Jackson, his filmmaking team of Fran Walsh and Philippa Boyens, and del Toro himself.

Het gehelen interview kan je hier lezen.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

010

Avatar

Het is één film, één verhaal.. Je betaalt gewoon twee keer een kaartje of een DVD.

Robkorv

Avatar

Idd, wat een schande. Het verhaal van LOTR had ook gewoon in één boek gekund!

Dukat

Avatar

KweeK "Idd, wat een schande. Het verhaal van LOTR had ook gewoon in één boek gekund!"


Nou, als je bedoelt dat LotR gewoon in één film had gekund, dan moet ik het oneens met je zijn. Ze hebben al heel wat weggelaten uit het boek (soms zelfs belangrijke gebeurtenissen voor het verhaal) - óf ze hebben bepaalde gebeurtenissen volledig veranderd.
Maar The Hobbit kan wél in één film, vind ik.

jazzthieve

Avatar

KweeK "Idd, wat een schande. Het verhaal van LOTR had ook gewoon in één boek gekund!"


Het IS ook één boek. Doe eens wat opzoekwerk, tolkien schreef het als één boek met 3 grote delen erin. In de versie die wij kennen zijn dat drie afzonderlijke boeken.

Queenfan

Avatar

jazzthieve "Het IS ook één boek. Doe eens wat opzoekwerk, tolkien schreef het als één boek met 3 grote delen erin. In de versie die wij kennen zijn dat drie afzonderlijke boeken."
Nee, is 1 verhaal dat bestaat uit 6 boeken, die zijn onderverdeeld in 3 delen.

Sha

Avatar

Krijgen we de hele LotR discussie weer :D

LuCos

Avatar

Queenfan "Nee, is 1 verhaal dat bestaat uit 6 boeken, die zijn onderverdeeld in 3 delen."


Ja, en dat was zo omdat papier in die tijd duur was.. dus in plaats van 6 boeken werd het in 3 boeken...

Harry Potter is trouwens ook 1 verhaal, alleen zit er bij boek emer een begin midden eind in.

Darthmar

Avatar

Volgens mij was het gewoon 1 boek. Tolkien vond het afgrijselijk toen het van de publisher moest worden verdeeld in meerdere delen.

Chrischzz

Avatar

Had Tolkien het klaar als 1 stapel? Of heeft hij bewust er meerdere stukken van gemaakt?

Harry Potter bijvoorbeeld wordt echt, boek voor boek geschreven...


3 boeken zijn overigens wel makkelijker voor in bus or trein..

Thuis heb ik de Narnia serie in 1 boek.. dat leest niet echt makkelijk in trein of bus.. plus je moet dat kreng iedere keer mee sjouwen..

Big Red

Avatar

Is het echt zover gekomen dat we zonder ;)-smileys simpele ironie niet meer herkennen?

Ik kan me vergissen, maar volgens mij meent KweeK niet echt wat hij schrijft...

Thiver

Avatar

Chrischzz "Had Tolkien het klaar als 1 stapel? Of heeft hij bewust er meerdere stukken van gemaakt?"

Die zes delen hebben vooral te maken met de verhaalstructuur. Toen bleek dat het verhaal zou worden opgedeeld over meerdere boeken was het vrij eenvoudig om twee delen per boek te doen.

Micheloz

Avatar

...Harry Potter was idd niet één verhaal opgedeeld in zeven boeken. Rowling is namelijk voorzichtig begonnen met schrijven en is met t eerste boek naar een uitgeverij gegaan. Veel uitgevers zagen er geen heil in maar uiteindelijk heeft ze toch Bloomsbury bereid gevonden het uit te brengen, om te kijken hoe het zou vallen. De rest weten jullie...Dus pas na dat succes heeft ze verder kunnen denken.

Voor wat betreft the Hobbit: ik ben het ermee eens dat het in één film zou kunnen. Maar zoals ook hier al gezegd wordt, zijn er van LOTR zelfs in drie films toch redelijk wat gebeurtenissen weg gelaten. Misschien willen ze deze kritiek voorkomen door the Hobbit in tweeën te delen. Noem me naïef maar het zou goed kunnen. Er zitten natuurlijk een hoop geldwolven achter, maar ook mensen met hart voor hun werk. Laten we maar afwachten of het de juiste keuze is geweest.

Creative

Avatar

Omg.. Zeg nee tegen zinloos geweld

LuCos

Avatar

Creative "Omg.. Zeg nee tegen zinloos geweld"


nee...:P

nja, goed... goed dat het in 2 delen komt, zolang het verhaal dus precies hetzelfde blijft.. en het echt en goede verfilming dus is..

Thiver

Avatar

Micheloz "Voor wat betreft the Hobbit: ik ben het ermee eens dat het in één film zou kunnen. Maar zoals ook hier al gezegd wordt, zijn er van LOTR zelfs in drie films toch redelijk wat gebeurtenissen weg gelaten. Misschien willen ze deze kritiek voorkomen door the Hobbit in tweeën te delen."

Er is een stuk meer kritiek op de aanpassingen ten opzichte van het boek. Het merendeel hiervan zit in The Two Towers, en zijn bijna allemaal een gevolg van het feit dat dit het tussendeel is. Door de wijzigen probeerden de makers de film boeiend te houden en enigszins conform de filmwetten. Mij hoor je er niet over maar lang niet iedereen was tevreden met de elfen bij Helmsdiepte, Frodo in Osgiliath, Aragorns "dood" en het uitstel van Shelob. Ben benieuwd welke wijzigingen er gemaakt moeten worden om The Hobbit: Volume I een ietwat bevredigend slot te geven...

Feoreunn

Avatar

Thiver "Er is een stuk meer kritiek op de aanpassingen ten opzichte van het boek. Het merendeel hiervan zit in The Two Towers, en zijn bijna allemaal een gevolg van het feit dat dit het tussendeel is. Door de wijzigen probeerden de makers de film boeiend te houden en enigszins conform de filmwetten. Mij hoor je er niet over maar lang niet iedereen was tevreden met de elfen bij Helmsdiepte, Frodo in Osgiliath, Aragorns "dood" en het uitstel van Shelob. Ben benieuwd welke wijzigingen er gemaakt moeten worden om The Hobbit: Volume I een ietwat bevredigend slot te geven..."


Dat is een beangstigende gedachte en het is inderdaad goed mogelijk dat men dingen gaat uitvinden om het interessant te houden. Hopelijk laten de makers dat wel even op voorhand weten zodat ik mij een cinematicket kan uitsparen :P

Thiver

Avatar

Feoreunn "Dat is een beangstigende gedachte en het is inderdaad goed mogelijk dat men dingen gaat uitvinden om het interessant te houden. Hopelijk laten de makers dat wel even op voorhand weten zodat ik mij een cinematicket kan uitsparen :P"

Jij als Peter Jackson-basher kunt dat waarschijnlijk sowieso het beste doen.

Legend

Avatar

The Hobbit verschijnt ook gewoon in een film. Dus film 1 is gewoon The hobbit (het boek dus) en film 2 word een brug tussen de hobbit en LOTR. Iets dat de scriptschrijvers nog moeten verzinnen.

Micheloz

Avatar

Thiver "Er is een stuk meer kritiek op de aanpassingen ten opzichte van het boek. Het merendeel hiervan zit in The Two Towers, en zijn bijna allemaal een gevolg van het feit dat dit het tussendeel is. Door de wijzigen probeerden de makers de film boeiend te houden en enigszins conform de filmwetten. Mij hoor je er niet over maar lang niet iedereen was tevreden met de elfen bij Helmsdiepte, Frodo in Osgiliath, Aragorns "dood" en het uitstel van Shelob. Ben benieuwd welke wijzigingen er gemaakt moeten worden om The Hobbit: Volume I een ietwat bevredigend slot te geven..."

T eerste deel van t verhaal komt eigenlijk neer op wat ik bedoelde.
Verder vind ik t terecht dat je hier wijst op de filmwetten. LOTR is, naar mijn mening, een redelijk traag boek met veel (en soms eindeloze) beschrijvingen. Dan moeten er soms wat meer dingen veranderd worden om het grote publiek te blijven boeien. En ja, daar sneuvelen dan bepaalde gebeurtenissen.
Ik keur het half af. Ik vind het zonde als een goed verhaal als LOTR op sommige punten zo veranderd of aangepast wordt. Anderzijds...tja, t ging hen toch vooral omdat epische goed vast te leggen en het spannend te houden. Das wel gelukt denk ik.

Feoreunn

Avatar

Thiver "Jij als Peter Jackson-basher kunt dat waarschijnlijk sowieso het beste doen."


Damn, ik heb hier al een reputatie. Maar het klopt wel wat je zegt ;)

jrn

Avatar

Toch fijn dat ik film en boek altijd los van elkaar zie, neem nou lotr : Veel scenes met merry & pippin komen niet in het boek voor, maar zorgen wel voor een (komische) noot in de film. Het stoorde mij niet

(misschien komt dat ook wel omdat ik eerst de film zag en toen pas het boek ben gaan lezen :P)

Sandvink

Avatar

Feoreunn "Damn, ik heb hier al een reputatie. Maar het klopt wel wat je zegt ;)"Je bent niet de enige....

Kevin Smith

NieuwsFilm

meest populair