Rome herdenkt Fellini

Tien jaar geleden overleed de Italiaanse regisseur Federico Fellini. Dit feit wordt in Rome op feestelijke wijze herdacht met een serie concerten en tentoonstellingen. Fellini stierf op 31 oktober 1993 op 73-jarige leeftijd.

Het eerbetoon begint in september met een aantal grote fototentoonstellingen op de Via Margutta, waar Fellini woonde en op de Via Veneto, waar hij delen van het klassieke 'La Dolce Vita' opnam.

Het eerbetoon, dat onder de noemer Romarcord - naar de eerste film van Fellini - plaatsvindt, is een initiatief van onder anderen Roberto Benigni en Giuseppe Tornatore. Naast de fototentoonstellingen zullen vanaf 4 oktober op de Vittoriano, vlakbij Piazza Venezia, kostuums uit Fellini-films, memorabilia en clips uit zijn films worden getoond.

Op Piazza del Campidoglio wordt een concert gegeven, waar men kan luisteren naar de soundtracks van Fellini's films. Dit evenement is georganiseerd door componist Nicola Piovani, die de muziek schreef voor de Fellini-films 'Ginger e Fred', 'L'Intervista' en 'La Voce della Luna'.

Fellini won vier maal de Oscar voor de beste buitenlandse film en ontving kort voor zijn dood een lifetime achievement Academy Award voor zijn gehele oeuvre.



NieuwsFilm

meest populair