Superman naar Israël

Voormalig Superman Christopher Reeve maakt een vijfdaagse reis door Israël. Hij sprak onder anderen met Silvan Shalom, de minister van Buitenlandse Zaken Silvan Shalom. Gedurende de rest van zijn bezoek zal de 50-jarige Reeve gewonde Israëli's bezoeken, waaronder slachtoffers van Palestijnse zelfmoordaanslagen. Minister Shalom noemde Reeve een held en dankte hem voor de tijd die hij besteedt aan het contact met patiënten.

Sinds een val van een paard in 1995 is Reeve vrijwel volledig verlamd. Hij wil in Israël de progressie bestuderen die het land heeft geboekt op het gebied van ruggenmergbehandelingen. Het land loopt wereldwijd voorop in de behandeling van ruggenmergaandoeningen en onderzoek naar stamcellen.

Bij het onderzoek naar stamcellen wordt veel gebruik gemaakt van placenta's en embryo's. Daarom is dit soort research niet overal toegestaan. Israël kent geen wetgeving met betrekking tot het gebruik van embryo's voor stamcellenonderzoek.

Reeve zei zijn bij zijn bezoek aan Shalom: 'Het is belangrijk dat wetenschappers zich bewust zijn van het belang van hun onderzoek en dat iedere dag telt voor patiënten. In een statement verklaarde Reeve dat hij 'zeer geïnteresseerd is in de projecten van de Israëlische onderzoekers'.



NieuwsFilm

meest populair