Katharine Hepburn staat land af

1,6 hectare van het land dat toebehoorde aan de actrice Katharine Hepburn, wordt beschermd terrein en overgedragen als openbaar bezit. Hepburn, die afgelopen maand op 96-jarige leeftijd overleed in haar strandhuis in de Fenwick-sectie van Old Saybrook, laat het land ten oosten van haar oprijlaan na voor 'exclusieve publieke doeleinden'.

Hepburn's testament werd vrijdag 23 juli gedeponeerd bij het hof van erfrecht. In het document, dat dateert uit 1992, maakte Hepburn duidelijk dat ze geen herdenkingsplechtigheid of begrafenis wilde hebben. De teruggetrokken actrice liet weten dat ze gecremeerd wilde worden en dat haar as moest worden bijgezet op de familiegrond in Hartford.

Hepburn's Oscars en andere prijzen, scripts, foto's, brieven en kostuums gaan naar een charitatieve organisatie naar keuze van de executeur-testamentair. De uitvoerders van haar testament mogen ook bepalen wat van haar brieven, manuscripten en andere gepubliceerd mag worden.

Het grootste deel van het bezit van Hepburn gaat naar haar familie. Ze liet haar huizen in Connecticut en New York na aan haar broer Robert Hepburn, haar zuster Margaret Perry en aan de familie van haar overleden broer en zuster Richard en Marion. Het testament vermeldt niet de waarde van Hepburn's bezit.

Hepburn liet ook 10.000 dollar na aan een kleine kerk in het oosten van Maryland, waar haar grootvader, Sewell Hepburn, als predikant werkzaam was. De kerk, die stamt uit 1860, kent slechts 30 parochianen en staat te boek als een monument.



NieuwsFilm

meest populair