Algemeen

Download The Dark Knight script

Sinterklaas is vroeg dit jaar :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Mark op 12.11.2008 om 19:19 in Algemeen
Dit is geen neppe shit of van een gekraakte pc gehaald maar het echte originele script van Jonathan en Christopher Nolan wat gebruikt is voor het filmen van The Dark Knight. Warner Bros. heeft dit online gezet op hun nieuwe site die speciaal gemaakt is voor de leden van de Academy zodat ze niet vergeten op die film te stemmen.

En het ziet er trouwens naar uit dat The Dark Knight de nieuwe officiële naam van Batman gaat worden want zijn echte naam is al bezet door een Turkse stad. De burgemeester gaat nu zelfs een rechtszaak beginnen tegen WB om zo een schadevergoeding af te dwingen. Zijn stad bestaat al honderden jaren en Batman The Dark Knight pas een jaar of 70, hij is dus eigenaar van die merknaam. Lees hier alles over deze onzin.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sha

Avatar

Mja, helaas bestaat er (want neem aan dat je het ook nog steeds over de oscars hebt) geen categorie bij de oscars voor 'best performance by a recently deceased actor in a little more than supporting role'

abba82

Avatar

Ramon van Dam "Precies, je kan hem wel het beste aan de film vinden, maar hij is simpelweg niet de leading actor, dat is Christian Bale."


Ik zeg ook niet dat hij de leading actor is ik zeg alleen maar dat hij niet een supporting rolletje heeft. Het is wel groter. Tuurlijk heet de film niets voor niets The Dark Knight (Batman Begins 2).

Ramon van Dam

Avatar

Precies, je kan hem wel het beste aan de film vinden, maar hij is simpelweg niet de leading actor, dat is Christian Bale.

Sha

Avatar

Dat iedereen meteen aan de Joker denkt en of hij wel of niet een oscar verdient verandert niets aan het feit dat hij niet de leading actor van de film is.

abba82

Avatar

El_Mariachi "Heath Ledger de leading actor in The Dark Knight noemen lijkt mij dan weer "onzin". Tuurlijk, hij heeft een mooie, indrukwekkende rol. Maar die is wel dermate klein dat 'ie inderdaad hoogstens voor supporting actor genomineerd zou kunnen worden.

Altijd interessant om een echt script te lezen trouwens. Dank voor de link, FilmTotaal. :)"


Sorry maar wat je nu zegt is echt belachelijk. Iedereen denkt meteen aan The Joker als je de The Dark Knight noemt. Ik lees toch heel vaak dat iedereen vindt dat Heath Ledger een Oscar verdiend voor zijn rol als The Joker. Maar ja ik weet niet welke versie jij hebt gezien ;)

El_Mariachi

Avatar

Heath Ledger de leading actor in The Dark Knight noemen lijkt mij dan weer "onzin". Tuurlijk, hij heeft een mooie, indrukwekkende rol. Maar die is wel dermate klein dat 'ie inderdaad hoogstens voor supporting actor genomineerd zou kunnen worden.

Altijd interessant om een echt script te lezen trouwens. Dank voor de link, FilmTotaal. :)

heywoodfloyd

Avatar

Beales "Volgens mij kunnen steden nooit merknamen zijn...

edit: dat staat dus ook al in dat bericht.


Iets anders: waarom staat Heath Ledger er eigenlijk niet bij?"


Mark noemt het dan ook terecht "onzin".

Als je even naar beneden scrollt zie je dat Heath Ledger bij supporting actors staat. Hij had overigens best wel als leading actor genoemd mogen worden. Nicole Kidman werd, als ik het me goed herinner, ook voor de award van leading actor voorgedragen voor The Hours, terwijl ze zo'n 20 minuten screen time had, maar ik weet dan ook niet wat de huidige regels hierover zeggen bij de Academy. Er is mijns inziens wel veel gesjoemeld met dit soort dingen over de jaren heen. Korte films die eigenlijk twee jaar oud waren, anderstalige films die ook in de, English language categorie waren genomineerd, etc.
Enfin.

Beales

Avatar

Volgens mij kunnen steden nooit merknamen zijn...

edit: dat staat dus ook al in dat bericht.


Iets anders: waarom staat Heath Ledger er eigenlijk niet bij?

Yakavetta

Avatar

Dat heb ik natuurlijk allang. ;)

wallace

Avatar

Ha, leuk dat script.

nieuwslaatste nieuws

meest populair