Algemeen

Carpenters gangsterfilm

Het is lang stil geweest rond John Carpenter, maar nieuwe projecten staan gepland.

door Jelle Fastenau op 18.11.2008 om 13:38 in Algemeen
John Carpenter heeft al een tijdje geen films meer gemaakt. Zijn laatste, Ghosts of Mars, stamt alweer uit 2001. Maar de laatste tijd lijkt hij er weer zin in te hebben. Eerder werd al Scared Straight aangekondigd, een gevangenisfilm met Nicolas Cage. De horrorregisseur heeft nog een project klaarstaan: de gangsterfilm The Prince.

In The Prince probeert een gangster zijn leven weer op orde te krijgen om zijn dochter op te kunnen voeden. Als zij plotseling verdwijnt, moet hij terugkeren naar Las Vegas, de stad die hij jarenlang heeft geterroriseerd. Daar wordt hij niet met open armen ontvangen. Scenarioschrijver Jeremy Passmore omschrijft de film als "Unforgiven as a gangster movie". Ook zal de film zeer gewelddadig worden met een duister einde.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Axeqlusive

Avatar

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar John Carpenter is toch echt wel een beetje vergane glorie... zijn laatste film is van 2001, maar van wanneer is zijn laatste goeie film? Dan graaf ik toch al snel 20 jaar terug... They Live uit 1988 of Big Trouble in Little China uit 1986. Om over een memorabele film nog maar te zwijgen...

Zijn tijd was eind jaren 70 en begin jaren 80... Halloween, The Fog, The Thing, Christina, Escape from New York.

Dus tsja... altijd nieuwsgierig of hij misschien opeens het heilige licht weer ziet, maar ik vrees het ergste.

dirty harry

Avatar

"Unforgiven as a gangster movie". "Een duister einde".
Als het verhaal goed is en het "duister" einde dient het verhaal kan ik een "unhappy end" best wel apprecieren.

Spider-fan

Avatar

AxeMan "Ik durf het bijna niet te zeggen, maar John Carpenter is toch echt wel een beetje vergane glorie... zijn laatste film is van 2001, maar van wanneer is zijn laatste goeie film? Dan graaf ik toch al snel 20 jaar terug... They Live uit 1988 of Big Trouble in Little China uit 1986. Om over een memorabele film nog maar te zwijgen...
"


Ik vind 'In the Mouth of Madness' uit 1994 zijn laatste memorabele film. 'Escape from L.A.' vond ik ook nog erg vermakelijk, maar daarna werd het minder inderdaad. Zijn aflevering 'Cigarette Burns' van de serie 'Masters of Horror' laat echter toch zien dat ie het nog wel heeft.

Deze projecten klinken redelijk interessant, maar ik zie hem het liefst (apocalyptische) horror maken. Een tijdje geleden was hij ook nog verbonden aan een film die 'L.A. Gothic' heette. Dat klonk interessanter eigenlijk dan dit.

NieuwsFilm

meest populair