De Niro en Keitel gewapend door New York

De acteurs Robert de Niro, Harvey Keitel, radiopresentator Howard Stern en vastgoedtycoon Donald Trump zijn enkele van de bekendste New Yorkers die een vergunning hebben om een geladen vuurwapen op zak te hebben. Dat blijkt volgens de krant de New York Post uit politiegegevens.

Enkele andere sterren, onder wie Joan Rivers, actieheld Steven Seagal en de conservatieve verslaggever William F. Buckley, werden afgewezen toen zij hun wapenvergunningen wilden laten verlengen bij de politie. De politie liet alleen weten dat Rivers een 'incident' achter haar naam heeft staan. Ze raakte vorig jaar verzeild in een vechtpartij met een medeverkoper van een autoverhuurbedrijf, maar werd hier niet voor vervolgd.

Waarom Seagal en Buckely geen vergunning kregen, wil de politie niet zeggen. De vergunning van Seagal gaf hem toestemming om zijn wapen ongeladen en in een afgesloten kist te vervoeren.

Ongeveer 3.600 New Yorkers hebben toestemming een geladen vuurwapen op zak te hebben. In 2001 waren dat er nog 4.500. De politie laat de vergunningen regelmatig vernieuwen om zeker te zijn dat wapeneigenaren de juiste vergunning hebben, en om te checken dat ze een schoon strafblad hebben.



NieuwsFilm

meest populair