Klappen op hoofd werden Trintignant fataal

De Franse actrice Marie Trintignant is om het leven gekomen doordat zij meerdere keren op het hoofd is geslagen. Dat is aan het licht gekomen tijdens een autopsie op het lichaam van de vrijdag overleden Française. Trintignant lag daarvoor vijf dagen in een coma nadat haar vriend Bertrand Cantat de fatale klappen had uitgedeeld.

Franse onderzoekers hebben bekendgemaakt dat zij volgende week in Vilnius, de stad waar het fatale incident plaatshad, een reconstructie willen maken. Inmiddels heeft het Franse Openbaar Ministerie een aanklacht ingediend tegen Cantat. Hij wordt verdacht van het gebruiken van opzettelijk geweld met de dood als onvoorzien gevolg.

Volgens Cantats advocaat had de zanger zijn vriendin in een dronken bui geslagen, waarna zij haar bewustzijn verloor en viel. Pas na enkele uren zou Cantat (39) zich hebben gerealiseerd dat Trintignant niet sliep, maar dat ze buiten bewustzijn was. Volgens het ziekenhuis in Vilnius waar ze werd verpleegd lag de actrice al zeker twee uur in coma toen de ambulance arriveerde. "Cantat heeft me nu tien keer gezegd dat hij niet gelukkig is met hetgeen er is gebeurd", aldus zijn advocaat.



NieuwsFilm

meest populair