Arnold tegen Larry om gouverneurschap

Acteur Arnold Schwarzenegger neemt het mogelijk op tegen pornokoning Larry Flynt in de race om het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Californië. Flynt, Democraat, heeft woensdag laten weten het inschrijfformulier voor de verkiezing in huis te hebben.

Volgens Flynt, de uitgever van Hustler magazine, zijn Californiërs progressief en zullen zij weinig problemen hebben een ,,verkoper van schunnigheden'' als leider te accepteren. ,,Ik denk dat ik beter in staat ben de begroting onder controle te houden dan de huidige bureaucraten die de staat besturen'', aldus Flynt. Californië kampt momenteel met een begrotingstekort van 38 miljard dollar.

Flynt vocht in het verleden tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof voor zijn recht op vrije meningsuiting. Hij werd in 1978 neergeschoten door een blanke activist die zich stoorde aan het interraciale karakter van zijn magazine, en raakte verlamd. ,,Mensen die mij kennen, weten dat mijn grootste zorg de vrijheid van elke burger in de samenleving is'', aldus Flynt.

Petitie

De Republikein Schwarzenegger heeft bekendgemaakt dat hij komende woensdag een einde maakt aan alle speculaties rond zijn mogelijke kandidatuur. In een interview met de Amerikaanse televisiezender NBC zal de ster uit de Terminator-cyclus bekendmaken of hij zich in de strijd mengt.

De inwoners van Californië gaan op 7 oktober vervroegd naar de stembus om over het lot van gouverneur Gray Davis te beslissen. De stembusgang is nodig, omdat meer dan 1,6 miljoen mensen in Amerika's belangrijkste staat een petitie hebben getekend waarin wordt gevraagd om een 'recall ballot', een herroepingsstemming.



NieuwsFilm

meest populair