Wit licht slecht onthaald door pers

Wit licht, het filmdebuut van Marco Borsato, wordt genadeloos neergesabeld in de Nederlandse kranten.

Wit licht, het filmdebuut van zanger Marco Borsato, kan in de Nederlandse pers op weinig bijval rekenen. De film van regisseur Jean van de Velde ging vandaag in première, maar werd in de kranten genadeloos neergesabeld.

Zo omschrijft de Volkskrant de film als een 'ongeloofwaardige, soms bijna kolderieke mix van melodrama en avonturenfilm'. Het AD oordeelt dat er te veel gefocust wordt op de rol van Borsato: "Ondanks de goede bedoelingen van de makers oogt de film toch als een egotrip van Borsato die minstens negentig procent van de tijd in beeld is".

Ook de acteerprestaties van de zanger moeten het ontgelden. NRC Handelsblad is zeer scherp in zijn kritiek op Borsato: "Hij is een gevoelsman die overal volschiet, potjes jankt, brokken in zijn keel krijgt. In 'Wit licht' behoedt men hem voor bombast, maar valt zijn gebrekkige timing des te meer op." De kranten schieten ook met scherp op het scenario. "De metamorfose van naïeve kok tot roekeloze avonturier is moeilijk te slikken", aldus Het Parool.

NieuwsFilm

meest populair