TRON 2.0 uit de startblokken

TR2N wordt TRON 2.0, de film wordt volledig in 3D opgenomen, en twee nieuwe actrices hebben de cast vervoegd.

Uit een persbericht van Ain't It Cool News blijkt dat de voor 2011 geplande TRON-sequel TRON 2.0 (werktitel: TR2N) volledig in 3D zal worden opgenomen. Volgens director of photography Claudio Miranda maakt de huidige technologie het voor de makers mogelijk om de opgenomen beelden rechtstreeks in 3D te bekijken, zodat ze volledig naar het beoogde resultaat kunnen toewerken. Dankzij de stereoscopische 3D-beelden zal het publiek de futuristische 'lichtmotorfietsen' kunnen waarnemen vanuit de eerste persoon, zodat het lijkt alsof je er zelf opzit.

Het nieuws van de sequel werd bekendgemaakt in juli, toen het publiek op de San Diego Comic Convention een trailer te zien kreeg van een 'mysterieus' nieuw project. De vertrouwde motorfietsen maakten echter snel duidelijk dat het om een opvolger van de fel gehypete sf-thriller uit 1982 ging, en dat Jeff Bridges daarin opnieuw de hoofdrol zou opnemen. In de eerste film zagen we hoe Bridges in de rol van hacker Kevin Flynn / Clu ontvoerd werd in de computerwereld, waar hij gedwongen werd om in gladiatorengevechten te participeren.

Enkele dagen geleden raakte ook het nieuws bekend dat twee nieuwe actrices de cast van TRON 2.0 hebben vervoegd. Olivia Wilde (tv-serie House M.D.) zal een werkster spelen die het Master Control Program helpt bestrijden, terwijl Beau Garrett (Turistas) een sirene zal vertolken.



NieuwsFilm

meest populair