Fox wint rechtszaak Watchmen

Een rechter in de VS heeft beslist dat Fox de distributierechten van Watchmen bezit. Dat is een streep door de rekening van Warner Bros.

Een federale rechter in Los Angeles heeft beslist dat 20th Century Fox de distributierechten van Watchmen bezit. De uitspraak is een streep door de rekening van Warner Bros., dat de film in maart wou uitbrengen.

"Fox bezit een aandeel in het auteursrecht dat in het bijzonder bestaat uit het recht om de Watchmen-film te distribueren," luidt het verdict. De rechter gaf aan dat hij binnenkort een meer gedetailleerde uitspraak zou doen.

Warner Bros.-woordvoerder Scott Rowe weigerde commentaar. Zijn studio heeft de copyright-claims van Fox altijd afgewezen, en lijkt voorlopig ook niet van plan om de release van de film, gepland voor 6 maart 2009, af te blazen.

Watchmen is gebaseerd op de gelijknamige invloedrijke stripreeks van Alan Moore, en verhaalt over een mysterieus complot tegen een groep superhelden in de laatste fase van de Koude Oorlog. De film werd geregisseerd door Zack Snyder met o.a. Patrick Wilson en Jackie Earle Haley in de hoofdrollen.



NieuwsFilm

meest populair