Algemeen

Fox wint rechtszaak Watchmen

Een rechter in de VS heeft beslist dat Fox de distributierechten van Watchmen bezit. Dat is een streep door de rekening van Warner Bros.

door Jeffrey op 26.12.2008 om 15:31 in Algemeen
Een federale rechter in Los Angeles heeft beslist dat 20th Century Fox de distributierechten van Watchmen bezit. De uitspraak is een streep door de rekening van Warner Bros., dat de film in maart wou uitbrengen.

"Fox bezit een aandeel in het auteursrecht dat in het bijzonder bestaat uit het recht om de Watchmen-film te distribueren," luidt het verdict. De rechter gaf aan dat hij binnenkort een meer gedetailleerde uitspraak zou doen.

Warner Bros.-woordvoerder Scott Rowe weigerde commentaar. Zijn studio heeft de copyright-claims van Fox altijd afgewezen, en lijkt voorlopig ook niet van plan om de release van de film, gepland voor 6 maart 2009, af te blazen.

Watchmen is gebaseerd op de gelijknamige invloedrijke stripreeks van Alan Moore, en verhaalt over een mysterieus complot tegen een groep superhelden in de laatste fase van de Koude Oorlog. De film werd geregisseerd door Zack Snyder met o.a. Patrick Wilson en Jackie Earle Haley in de hoofdrollen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jazzthieve

Avatar

Als Fox deze zaak echt volledig gewonnen heeft dan willen ze de film niet laten vertonen en ze hebben inderdaad dat recht. Dat leest dus als WB genoeg centen op tafel legt voor Fox dan kan de film doorgaan.

Deweb

Avatar

Waarom zouden ze in hemelsnaam de film NIET willen laten vertonen? Het lijkt me duidelijk dat hier toch een potentieel succes in zit dus...tja.

jazzthieve

Avatar

Deweb "Waarom zouden ze in hemelsnaam de film NIET willen laten vertonen? Het lijkt me duidelijk dat hier toch een potentieel succes in zit dus...tja."


Misschien het tweede deel van mijn bericht niet goed gelezen. Fox zegt tegen WB dat ze de film niet zullen laten zien. M.a.w. ze willen WB dwingen om de zaak onder elkaar overeen te komen (to settle the case). Smerige tactiek overigens om te wachten tot de film af is.

oogsnoepje

Avatar

De zoveelste reden om Fox te boycotten!

Deweb

Avatar

jazzthieve "Misschien het tweede deel van mijn bericht niet goed gelezen. Fox zegt tegen WB dat ze de film niet zullen laten zien. M.a.w. ze willen WB dwingen om de zaak onder elkaar overeen te komen (to settle the case). Smerige tactiek overigens om te wachten tot de film af is."


Wel gelezen, maar zo goed had ik er niet over nagedacht eigenlijk. Logisch uiteraard dat ze het om de centen te doen is. Anderzijds zouden ze met de distributie misschien wel meer geld kunnen verdienen. WEER anderzijds: Als de film flopt dan hebben ze waarschijnlijk toch mooi een extraatje zonder echt risico's te hebben hoeven nemen en mega-bedragen te investeren.

Chrischzz

Avatar

Ik verwacht dat ze het niet zover zullen laten komen dat de film niet uitgebracht wordt..

Maar wat nou als?
Kan WB de film buiten Fox om distribueren? Bijvoorbeeld via het web?
Mail order? =)

nieuwslaatste nieuws

meest populair