Algemeen

Horton-regisseur maakt western

Jimmy Hayward, de regisseur van Horton Hears a Who!, zal een western regisseren naar de avonturen van stripheld Jonah Hex.

door Jeffrey op 06.01.2009 om 19:16 in Algemeen
Jimmy Hayward, regisseur van Horton Hears a Who! en animator van Pixar-films als Toy Story, Monsters, Inc. en Finding Nemo, mag zich opmaken voor zijn eerste live-actionfilm. Hij is aangesteld als regisseur van Jonah Hex, een western gebaseerd op de gelijknamige stripheld van DC Comics.

Josh Brolin (Milk, W.) zal de titelrol vertolken. Het scenario is van de hand van Mark Neveldine en Brian Taylor (Crank), die in november afhaakten als regisseurs wegens creatieve meningsverschillen. De start van de productie is gepland voor maart of april.

Het personage Jonah Hex is een onstuimige revolverheld en premiejager wiens avonturen altijd met bloed eindigen. Hij is herkenbaar aan de zware verminkingen in zijn gezicht, en draagt altijd een uniform van de Confederate States Army. In één van zijn stripreeksen wordt het westerngenre met bovennatuurlijk elementen gecombineerd, en het is precies dat aspect waarop Neveldine en Taylor zich voor hun scenario hebben gebaseerd.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

"wiens avonturen altijd met bloed eindigen"

Fijn, zo'n spoiler.. :P


Maareh.. leuk.. Al zijn cowboys natuurlijk wel uit..
Ninja's zijn in..

Rich Art

Avatar

Volgens mij zijn de cowboys weer een beetje terug dankzij "Jessie James" en "3:10 to Yuma.
Hopelijk wordt het nu geen overkill aan westerns de aankomende jaren...

dirty harry

Avatar

Rich Art "Volgens mij zijn de cowboys weer een beetje terug dankzij "Jessie James" en "3:10 to Yuma.
Hopelijk wordt het nu geen overkill aan westerns de aankomende jaren..."


Daar ben ik niet bang voor. Als je nagaat hoeveel "romantische komedies" of "stripverfilmingen" er elk jaar verschijnen. Om maar te zwijgen van de overvloed aan "hersenloze" actiefilms, waar ik overigens geen bezwaar tegen heb. Dan vind ik één of twee westerns per jaar heel mooi. Ik ben blij dat de western opnieuw wat meer aandacht krijgt, alleen zo kan dit genre, waarvoor sowieso al een select publiek bestaat, misschien opnieuw gewaardeerd worden. Hopelijk houden ze dat bovennatuurlijke wat bescheiden zoals in bvb "High Plains Drifter" met Clint Eastwood (westernfans weten wel wat ik bedoel).

NieuwsFilm