Horton-regisseur maakt western

Jimmy Hayward, de regisseur van Horton Hears a Who!, zal een western regisseren naar de avonturen van stripheld Jonah Hex.

Jimmy Hayward, regisseur van Horton Hears a Who! en animator van Pixar-films als Toy Story, Monsters, Inc. en Finding Nemo, mag zich opmaken voor zijn eerste live-actionfilm. Hij is aangesteld als regisseur van Jonah Hex, een western gebaseerd op de gelijknamige stripheld van DC Comics.

Josh Brolin (Milk, W.) zal de titelrol vertolken. Het scenario is van de hand van Mark Neveldine en Brian Taylor (Crank), die in november afhaakten als regisseurs wegens creatieve meningsverschillen. De start van de productie is gepland voor maart of april.

Het personage Jonah Hex is een onstuimige revolverheld en premiejager wiens avonturen altijd met bloed eindigen. Hij is herkenbaar aan de zware verminkingen in zijn gezicht, en draagt altijd een uniform van de Confederate States Army. In één van zijn stripreeksen wordt het westerngenre met bovennatuurlijk elementen gecombineerd, en het is precies dat aspect waarop Neveldine en Taylor zich voor hun scenario hebben gebaseerd.

NieuwsFilm

meest populair