Release Watchmen in handen van rechter...

Fox en Warner schikken niet omtrent de nieuwe Zack Snyder (300) film Watchmen en laten rechter beslissen.

Afgelopen december bepaalde een Amerikaanse rechter dat 20th Century Fox, en niet Warner Bros, de gerechtmatigde eigenaar is van de distributierechten van een film over de comic Watchmen van DC Comics. Dezelfde rechter riep Fox en Warner Bros vervolgens op om tot een gezamenlijke overeenkomst te komen.

Zowel Warner Bros, die de film al bijna af heeft en rond 6 maart wereldwijd in premiere wil laten gaan, als Fox willen echter geen water bij de wijn doen. Warner is nog steeds in de veronderstelling dat ze de film mogen uitbrengen en Fox wil - als gerechtmatigd eigenaar - een uitstel en zo mogelijk ook een verbod van de film.

Op 20 januari aanstaande wordt bepaald of we vanaf 6 maart naar Watchmen kunnen of dat de release van de film voorlopig wordt uitgesteld. Voor een volledig verbod zou een nieuw proces moeten volgen en deze zou wel eens héél lang kunnen gaan duren.

Mocht de film worden uitgesteld, dan is niet alleen zuur voor de geldschieters achter de film (filmbudget $120 miljoen), maar ook voor de fans van de ongekend populaire en veelgeprezen comic. Als sinds 1986 waren er met de regelmaat geruchten over een mogelijke verfilming.

Op 20 januari dus meer duidelijkheid. Blijft het bij een van de vele trailers of mogen we Watchmen dan toch op het witte doek gaan bewonderen?



NieuwsFilm

meest populair