High Noon populaire film bij Amerikaanse presidenten

De klassieker 'High Noon' uit 1952 is een van de populairste films van Amerikaanse presidenten. De western, met in de hoofdrol Gary Cooper, werd maar liefst 20 keer gezien door president Clinton. Dwight Eisenhower wilde de film drie keer zien. Dit onthult Paul Fischer die tussen 1953 en 1986 de filmvoorstellingen in het Witte Huis verzorgde.

Andere films waar de presidenten graag naar keken waren de klassiekers 'Casablanca' en 'The Bridge Over The River Kwai'. Ook Audrey Hepburn's 'Sabrina' en 'Roman Holiday' werden goed bekeken. In de tijd dat Fisher voor het Witte Huis werkte, zijn voor de zeven verschillende presidenten maar liefst 5.000 films vertoond. Jimmy Carter is de president die de meeste films zag. Van de 580 films was er een een seksfilm bij, namelijk 'Midnight Cowboy'. Het was ook direct de enige seksfilm die ooit is aangevraagd.

De huidige president, George W. Bush, schijnt een fan te zijn van 'Austin Powers'. Ook kijkt hij graag naar 'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg.



NieuwsFilm

meest populair