Danny Elfman componist Terminator 4

Danny Elfman zal de filmmuziek voor Terminator: Salvation componeren. Het is nog niet zeker of hij de originele hoofdmelodie zal gebruiken.

Danny Elfman is aangesteld als componist voor de filmmuziek van Terminator: Salvation. Dat staat te lezen op de filmblog van MTV.

De 55-jarige Amerikaan is eergisteren pas aan zijn taak begonnen. Hij liet meteen weten dat de originele hoofdmelodie van Brad Fiedel nog niet in de lijst met soundtracks is opgenomen: "Als het ter sprake komt en toepasselijk lijkt, dan gaan we het gebruiken. Anders niet." Elfman zet dus de deur op een kier, maar zal door de studiobazen alvast niet verplicht worden om het nummer in de film te integreren.

Danny Elfman sleepte als componist al drie Oscar-nominaties in de wacht: voor Big Fish, Good Will Hunting en Men in Black. Hij verzorgde ook de muziek voor grote films als Batman, Spider-Man, en Mission: Impossible. "Ik weet nooit echt wat ik moet verwachten als ik eraan begin, behalve dat ik me wat probeer in te leven en te amuseren. Vooral in een film als T4 moet je je gewoon amuseren. En dat is ook wat ik van plan ben", aldus Elfman.

NieuwsFilm

meest populair