Maleisië stelt release Bruce Almighty uit

Ze zijn er in Maleisië nog niet uit of 'Bruce Almighty' het stempeltje verboden moet krijgen, maar voorlopig is de release van de Jim Carrey hit wel uitgesteld.
De bedoeling was dat 'Bruce Almighty' deze week in Maleisië zou gaan draaien, maar de film censuur raad heeft de release van de Jim Carrey comedy voorlopig uitgesteld. Volgens de regering zou Bruce Almighty beledigend zijn voor Moslims en er wordt overwogen om de film in de ban te doen. Zolang daar nog niet definitief over beslist is, mag de film niet in de bioscopen gedraaid worden.

De censuur raad vindt het zeer ongepast dat Carrey in de film God mag spelen en is van mening dat geen mens op aarde zichzelf gelijk mag stellen aan God, zelfs niet als het als grap bedoelt is. Maleisië houdt hiermee de traditie van film censuur waar het gaat om Amerikaanse films in stand.

Eerder werd er uit 'The Hours' een scène gehaald waarin twee vrouwen met elkaar aan het zoenen waren, omdat dat een slechte invloed zou hebben op de Maleisiërs. 'Daredevil' met Ben Affleck werd verboden wegens overdadig geweld, de animatiefilm 'The Prince of Egypt' mocht niet vertoond worden, omdat de film ongevoelig op religieuze gronden zou zijn en Maleisië mocht ook 'Austin Powers: The Spy Who Shagged Me' niet zien omdat in die film teveel seksuele insinuaties werden gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair