Japan kan niet wachten op LotR 3

In Japan lopen ze al helemaal warm voor het derde deel in de Lord of the Rings trilogie van Peter Jackson. Afgelopen zaterdag begon de voorverkoop al van 'The Return of the King'.
De Japanse filmdistributeur Nippon Herald Films is afgelopen zaterdag al begonnen met de voorverkoop van kaartjes voor 'The Return of the King' en een record werd gezet. Hoewel Return of the King in Japan pas in het voorjaar van 2004 gaat draaien werden er maar liefst 13645 kaartjes voor de eerste vertoningen van het slot van de trilogie verkocht. Hiermee werd meteen het record gebroken van 'Harry Potter and the Chamber of Secrets'. Voor de tweede Potter film werden in één dag 11220 kaartjes in de negen grote Japanse steden verkocht.

Nippon Herald kiende een uitgebreide publiciteitscampagne uit voor de voorverkoop van 'Return of the King' en het succes is dan ook grotendeels daaraan te danken. Duizend fans maakten namelijk kans op een kaartje, dat tevens een uitnodiging een uitnodiging is voor een besloten 'Return of the King'-feest in Tokyo. En op dat feest zal hoofdrolspeler Elijah Wood, aanwezig zijn voor een meet en greet met de fans.



NieuwsFilm

meest populair