Algemeen

IMP filmposter awards 2008

Filmposter-website IMP Awards maakt winnaars van 2008 bekend.

door Bram de Groot op 19.01.2009 om 16:32 in Algemeen
Elk jaar in januari maakt de filmposter-website IMP Awards bekend welke posters awards winnen in categorieën als Best Movie Poster, Worst Poster, Best Teaser, Worst Teaser, Funniest Poster, Creepiest Poster, Bravest Poster, Best Character Posters en Best Tag Lines. Alleen films die in de VS hebben gedraaid, maken kans.

Sinds 1999 hebben de volgende films de IMP Award gewonnen voor Best Movie Poster: The Talented Mr Ripley (1999), The Family Man (2000), Valentine (2001), Gangs of New York (2002), The Cooler (2003), Collateral (2004), Lord of War (2005), Hard Candy (2006) en Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street (2007).

Hieronder zie je de winnaars van 2008 in zeven categorieën. Via deze link zie je naast alle winnaars van 2008 en de vorige jaren ook alle genomineerde posters.


Een aantal van de winnende, maar ook genomineerde filmposters zijn te bestellen in de FilmTotaal SHOP.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Boe

Avatar

Op zich zijn deze posters wel heel goed beoordeeld. Ik vind de winnaars van de vorige jaren (op Hard Candy en Sweeney Todd na) echt waardeloze posters.. Ripley? Valentine? Lord of War? Vrij saaie posters als je alleen al kijkt naar het lijstje wat er voor dit jaar staat.

Colonel_Kurz

Avatar

Boe "Ripley? Valentine? Lord of War? Vrij saaie posters als je alleen al kijkt naar het lijstje wat er voor dit jaar staat."
Je moet wel bedenken dat het niet de standaard one-sheets zijn die de prijs wonnen, niet de posters die je vindt als je op bovenstaande links klinkt.

De poster van Ripley die won is bijvoorbeeld deze:
http://www.impawards.com/1999/posters/talented_mr_ripley_ver2.jpg

merijnsa

Avatar

Ik vond deze vetter van the dark knight. Joker lijkt hier vele malen gestoorder namelijk.
afbeelding

ThaClown

Avatar

Mooie verzameling posters! Terrechte winnaars imo.

dragonspirit

Avatar

Lekker dan dat die site waar al die posters op staan bol staat van de popups, en zelfs als je een popup blocker geinstalleerd hebt staan. :S

Thiver

Avatar

Colonel_Kurz "De poster van Ripley die won is bijvoorbeeld deze:
http://www.impawards.com/1999/posters/talented_mr_ripley_ver2.jpg"

Goeie poster. Maar ik mis een vraagteken.

therealalexander

Avatar

merijnsa "ik vond deze vetter van the dark knight. Joker lijkt hier vele malen gestoorder namelijk.
afbeelding"

Ja, en die is dus ontiegelijk standaard en saai. Een boze villain met een gun in zijn hand en een hoop debris of vuur op de achtergrond...oeeee spannend, not. Geeft ook geen goede indruk van de film, dat de joker er in zit weet iedereen, dat hij niet lief is ook.

De andere poster laat erg weinig zien, maar speelt met de focus waardoor de aandacht ligt op de handen en het hoofd... de lichaamstaal van de vertolking en het karakter straalt er van af met z'n vreemde kromme houding en handen. Deze poster brengt veel meer interessante informatie over de film, met veel minder te laten zien. Dat is knap en terecht een winnaar.

nieuwslaatste nieuws

meest populair