Nederlandse regisseur voor prequel The Thing?

Matthijs van Heijningen Jr. lijkt hot in de VS met mogelijke regie The Thing prequel en regie Zack Snyders Army of the Dead.

Matthijs van Heijningen jr., zoon van sr. en regisseur van de videoclip Zien van Marco Borsato, wordt in verband gebracht met het regisseren van een prequel van The Thing (1982) van John Carpenter. Al eerder werd bekend dat hij als regisseur verbonden is aan Army of the Dead, een vervolg op Dawn of the Dead (2004) van Zack Snyder (regie Watchmen). Snyder is dit keer de product en schrijver.

Matthijs van Heijningen jr. oogstte vooral internationaal faam door prijswinnende TV-commercials te maken. De Nederlander maakte onder meer reclamefilms voor Toyota, Peugeot, Renault, Stella Artois, Pepsi en Bud Light. Hij heeft nog niet eerder een film geregisseerd. Zijn vader, Matthijs van Heijningen, is een bekend filmproducent. In 1994 won Van Heijningen sr. een Gouden Kalf voor 1000 rosen en in 1999 de Cultuurprijs van het Nederlands Film Festival.

Zouden we te maken hebben met een toekomstige nieuwe Paul Verhoeven? Wie zal het zeggen. De Dawn of the Dead opvolger niet veel later.



NieuwsFilm

meest populair