Algemeen

Driekwart kiezers neemt Schwarzenegger serieus

door FilmTotaal op 12.08.2003 om 13:36 in Algemeen
Bijna driekwart van de Californische kiezers neemt de kandidatuur voor het gouverneurschap van filmacteur Arnold Schwarzenegger serieus. Dat blijkt uit een gezamenlijke enquete van televisiezender CNN en de krant USA Today.

De resultaten van die enquete werden maandag bekendgemaakt. Van de 801 ondervraagden gaf 73 procent te kennen in de Republikein Schwarzenegger een serieuze kandidaat te zien voor het gouverneurschap, terwijl 42 procent zegt waarschijnlijk op 'Conan the Republican' te zullen stemmen.

Overigens zijn de kiezers in Californië niet echt overtuigd van de kwaliteiten van 'Terminator' Schwarzenegger. Uit een eerder onderzoek bleek dat slechts 45 procent denkt dat hij in staat is Californië goed te besturen. Daarentegen is 39 procent ervan overtuigd dat hij niet geschikt is voor de functie, en 16 procent zegt het niet zeker te weten.

Tegenkandidaten

Volgens het onderzoek van televisiezender CNN en de krant USA Today staat de Democratische kandidaat Cruz Bustamante op de tweede plaats met 22 procent. De Republikeinse zakenman en miljonair Bill Simon krijgt 13 procent van de stemmen. Bijna 64 procent van de ondervraagden vond dat de huidige gouverneur Gray Davis moet vertrekken.

Volgens CNN is 'Arnie' veruit de rijkste van alle 150 kandidaten in de race voor het gouverneurschap van Californië. Schwarzenegger zou een gemiddeld inkomen hebben van ongeveer 30 miljoen dollar per jaar. Slechts vier andere kandidaten zijn miljonair. De bekendste hiervan is porno-uitgever Larry Flint.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Colonel_Kurz

Avatar

Ik zit niet op Schwarzenegger als gouverneur van CA te wachten, maar liever hem dan Larry Flint.

nieuwslaatste nieuws

meest populair