Algemeen

Imagine nieuwe naam AFFF

Het Amsterdam Fantastic Film Festival heeft een nieuwe naam: Imagine.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door FilmTotaal op 07.02.2009 om 14:10 in Algemeen
Het Amsterdam Fantastic Film Festival heeft een nieuwe naam: Imagine. De reden voor deze wijziging volgens het persbericht:

1.Omdat de term ‘fantastic’ te vaak wordt verward met het beperktere begrip ‘fantasy’.
2. Omdat wij vinden dat Imagine: niet alleen fraaier klinkt, maar ook een uitnodiging aan het publiek impliceert: ‘Stel je eens voor dat...’
3. Maar vooral omdat IMAGINE:, duidelijker dan voorheen, de avontuurlijke, vrije koers van het festival benoemt.

De genres waar het festival zich traditioneel in specialiseert, fantasy, horror en sciencefiction, laten zich allang niet meer strikt definiëren. In de periferie van de filmindustrie, waar makers zich een grotere artistieke vrijheid veroorloven, slaat het festival in toenemende mate zijn slag. Met films die geen specifieke doelgroep proberen te behagen door keurig binnen de lijntjes van ‘hun genre’ te kleuren, maar die zich op eigen voorwaarden aan een publiek presenteren. Films die gemeen hebben dat ze hun toeschouwers die ene vraag voorleggen: ‘Stel je eens voor dat...’ Om vervolgens elk op hun eigen wijze, hun verhaal te vertellen, in welk genre of welke mix van genres dan ook.

Het Imagine filmfestival vindt plaats 15 t/m 26 april 2009 – Pathé Tuschinski Amsterdam.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Papigiulio

Avatar

Ik vind het troep, maarja wat doet mijn mening er toe hehe

El_Mariachi

Avatar

...Is dat handig, een nieuwe naam geven aan een bekend festival? Het IDFA gaat zich toch ook niet ineens Get Real noemen?

nieuwslaatste nieuws

meest populair