Screenwriter vraagt fans om Watchmen nogmaals te bekijken

Screenwriter David Hayter vreest voor de toekomst van soortgelijke films.

Bram de Groot 11 maart 2009 13:03 in Algemeen
Screenwriter David Hayter heeft veel van zijn tijd gestoken in het schrijven van het script voor de film Watchmen. Ruim 10 jaar is hij er mee bezig geweest. Sinds de première van afgelopen vrijdag (in de VS) merkt Hayter wat het publiek van zijn werk vindt. Op HardcoreNerdity roept Hayter alle fans op om de film nogmaals te bekijken om zo de toekomst van films als Watchmen veilig te stellen.

Een passage uit de open brief van Screenwriter David Hayter op HardcoreNerdity:

"If the film made you think. Or argue with your friends. If it inspired a debate about the nature of man, or vigilante justice, or the horror of Nixon abolishing term limits. If you laughed at Bowie hanging with Adrian at Studio 54, or the Silhouette kissing that nurse. Please go see the movie again next weekend. You have to understand, everyone is watching to see how the film will do in its second week. If you care about movies that have a brain, or balls, (and this film's got both, literally), or true adaptations -- And if you're thinking of seeing it again anyway, please go back this weekend, Friday or Saturday night. Demonstrate the power of the fans, because it'll help let the people who pay for these movies know what we'd like to see. Because if it drops off the radar after the first weekend, they will never allow a film like this to be made again."

Watchmen is verleden week donderdag in Nederland in première gegaan en staat op dit moment op de eerste plaats in de Nederlandse Boxoffice. De eerste reacties zijn overwegend positief.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

master3d

Avatar

Gister gekeken, maar ik heb nog wel meer films om te kijken om nogmaals Watchmen te kijken. Opzich snap ik wel wat hij bedoeld. Deze film was eindelijk is zonder compromissen gemaakt, alles lekker laten zien. dat mag ik wel

DrPeper

Avatar

10 jaar werk en dan zo weinig opbrengen? We wachten af op de reacties van de mensen die m hebben gezien en daarna downloaden Smiley face! Bios? No Thx

Ozymandias

Avatar

Eerst een comment maken over dat ie niet veel opbrengt en vervolgens zegge dat je em download,
nee jij bent goed bezig zeg

DrPeper

Avatar

Ozymandias "Eerst een comment maken over dat ie niet veel opbrengt en vervolgens zegge dat je em download,
nee jij bent goed bezig zeg"


Yep! lekker cynisch

Mark1985

Avatar

Ik ken heel de watchmencomics niet, maar het lijkt me wel een erg coole film.
Toch zal ik hem niet in de bios kijken, maar wel op dvd kopen

Ozymandias

Avatar

Inderdaad. Mensen zoals jij helpen die hele business om zeep..

En ik raad mensen zeker aan deze in de bioscoop te kijken, al was het alleen om de visuele pracht!!!

DrPeper

Avatar

Krenterig? Die mensen verdienen al teveel! Het gaat hier om honderden miljoenen! Nou ik lig er echt niet wakker van als hier tientallen vanaf gaan. Dus ik download of huur, maar dat laatste liever niet!

Ohja ik betaal al genoeg voor mijn internetverbinding!

heywoodfloyd

Avatar

WTF

What's with the underpants?

Boe

Avatar

DrPeper "Krenterig? Die mensen verdienen al teveel! Het gaat hier om honderden miljoenen! Nou ik lig er echt niet wakker van als hier tientallen vanaf gaan. Dus ik download of huur, maar dat laatste liever niet!

Ohja ik betaal al genoeg voor mijn internetverbinding!"


Van die honderden miljoenen word weer geïnvesteerd in kleinere projecten, waar soms echt geweldige films tussenzitten. Het ligt niet zo makkelijk dat alles op 1 grote hoop gegooid word en ze daar in gaan zwemmen ofzo..

Over het bericht: aan de ene kant heeft ie natuurlijk gelijk, als de fans meer willen, zullen ze meer moeten uitgeven en opnieuw gaan. Het gevaar hangt wel in de lucht dat een TDK-situatie zich voor gaat doen: ineens moet álles zo (duisterder, donkerder en dieper).

Thiver

Avatar

Wat een belachelijke smeekbede. Als het publiek je film niet blieft, accepteer dat dan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een film het verwachte (en misschien verdiende) succes niet behaalt, dus gedraag je dan alsjeblieft niet als een klein kind dat zit te jammeren. Maar vooruit, we sluiten een compromis: als jullie voor een behoorlijke dvd-uitgave zorgen tegen een degelijke prijs, zullen we die kopen. Iedereen zo tevreden?

Planethugo

Avatar

Thiver "Wat een belachelijke smeekbede. Als het publiek je film niet blieft, accepteer dat dan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een film het verwachte (en misschien verdiende) succes niet behaalt, dus gedraag je dan alsjeblieft niet als een klein kind dat zit te jammeren. "

Vind t idd ook beetje kinderachtig en zielig om te gaan smeken of iedereen alsjeblieft nog een keer geld wil geven. Hij maakt zichzelf alleen maar belachelijk

oogsnoepje

Avatar

DrPeper "Krenterig? Die mensen verdienen al teveel! Het gaat hier om honderden miljoenen! Nou ik lig er echt niet wakker van als hier tientallen vanaf gaan. Dus ik download of huur, maar dat laatste liever niet!"


Welke mensen verdienen hier teveel? Al die duizenden mensen die mee hebben gewerkt aan deze film? Of de acteurs / studiobazen? (waarvan de laatsten het geld weer gebruiken om inderdaad in andere films te steken). Ik kan je verzekeren dat alle andere mensen die aan zo'n film meewerken helemaal niet teveel verdienen. Veel verdienen zelfs niets aan veel van de tijd die ze er in hebben gestoken...

Wat jij hier aan het doen bent is gewoon de boel voor jezelf goedpraten met een lulargument.

Denman

Avatar

Voor sommige reacties hier, ff het artikeltje lezen op de gegeven website. De bedoeling van Hayter worden daar beter uitgelegd.

En om de man met de stem van Solid Snake een beetje bij te staan:

"...because I firmly believe that WATCHMEN, the novel, must be read through more than once to even have the faintest grip on it. And I believe the film is the same."

m.a.w. De tweede keer dat je de film ziet, zie je dingen die je de eerste keer over het hoofd hebt gezien. En die belangrijk zijn voor het verhaal...?

Dat is denk meer de bedoeling geweest van zijn "smeekbede".


But I'm not saying it for money. I'm saying it for people like me. I'm saying it for people who love smart, dark entertainment, on a grand, operatic scale. I'm talking to the Snake fans, the Rorschach fans, the people of the Dark Knight.

And hey, if you hated the film, if you think we committed atrocities, or literary mistakes of a massive, cephalopodic nature. If the movie made you a little sick to your stomach, or made you feel bad about your life. If you hated it for whatever reason, that's cool too. I'm not suggesting you risk gastro-intestinal distress just for the sake of risky filmmaking

DarthDavid

Avatar

Beetje vreemd inderdaad...
Maar goed wij zijn nog niet geweest, maar gaan komende vrijdag!
Heb de comic, ehm, graphic novel gelezen en ik moet zeggen: de verwachtingen zijn hooggespannen!

Op IMDB heeft ie een gemiddelde score van 8.2 (32161 votes) en staat op #169 in de top 250!
Zou dus wel iets kunnen zijn! :Y

skullsplitter

Avatar

De vele comments die ik vooral bij amerikanen las hadden met name betrekking tot de naaktheid van sommige karakters (met name Dr. Manhattan's leuter en de borsten van Silk Spectre vielen slecht) en de schijnbare ongepastheid van de muziek.

Ik kom net terug van de betreffende film, en ik moest me inhouden om niet te gaan staan klappen na de slotscene (werd daarbij ook belet door de knallende muziek die ik niet echt vond passen, als enige nummer in de hele film ironisch genoeg). Ik vond het een meesterstukje, om zo respectvol met het bronmateriaal om te gaan...

En ja, ik denk dat de screenwriter gelijk heeft. Mijn vriendin vond het eerste uur niet echt te pruimen, maar nu ze erop terugkijkt (rest van de film vond ze wel goed, juist omdat het een intelligent verhaal is) had ze daarbij graag beter opgelet...

Decepticon

Avatar

Thiver "Wat een belachelijke smeekbede. Als het publiek je film niet blieft, accepteer dat dan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een film het verwachte (en misschien verdiende) succes niet behaalt, dus gedraag je dan alsjeblieft niet als een klein kind dat zit te jammeren."
Je slaat de spijker helemaal op z'n kop.Ze zijn nu al bang dat de film niet aan de verwachtingen voldoet.En als je de film 2x moet kijken om het verhaal te begrijpen,zeg ik:mission failed.Het is toch echt de bedoeling dat je de film in 1x begrijpt en tevreden weggaat bij een film.De schrijver heeft dan zijn werk niet goed gedaan.

Decepticon

Avatar

Mark1985 "ik ken heel de watchmencomics niet, maar het lijkt me wel een erg coole film.
Toch zal ik hem niet in de bios kijken, maar wel op dvd kopen"
Verwacht geen actie vehikel,beter eerst huren.

oogsnoepje

Avatar

Decepticon "Je slaat de spijker helemaal op z'n kop.Ze zijn nu al bang dat de film niet aan de verwachtingen voldoet.En als je de film 2x moet kijken om het verhaal te begrijpen,zeg ik:mission failed.Het is toch echt de bedoeling dat je de film in 1x begrijpt en tevreden weggaat bij een film.De schrijver heeft dan zijn werk niet goed gedaan."


Nee, ze zijn bang dat er teveel domme mensen rondlopen die de film afslachten omdat ze een redelijk slim geschreven verhaal niet begrijpen.

Boe

Avatar

Decepticon "Je slaat de spijker helemaal op z'n kop.Ze zijn nu al bang dat de film niet aan de verwachtingen voldoet.En als je de film 2x moet kijken om het verhaal te begrijpen,zeg ik:mission failed.Het is toch echt de bedoeling dat je de film in 1x begrijpt en tevreden weggaat bij een film.De schrijver heeft dan zijn werk niet goed gedaan."


Dat een film niet in 1x begrepen word wil niet zeggen dat hij daarom slechter is. Er zijn hele lijsten te maken van films die steeds beter worden naar mate je ze vaker ziet. Je gaat hints begrijpen, ziet voortekens en meer details. Dat is, wat mij betreft, juist een van de dingen die een goede film kracht geven: dat ie sterk blijft of sterker word, en niet steeds zwakker.

DrPeper

Avatar

Heb geduld! Ik hou jullie op de hoogte als deze online beschikbaar is! Smiley face

DarthDavid

Avatar

Misschien leuk om wat films te noemen waarvoor zeker meerdere views nog waren (voor mij dan...)
The Matrix
Minority Report
Mulholland Dr. (Snap het einde nog steeds niet :P, dus nog een derde keer kijken!)
The Usual Suspects
Pulp Fiction
Fight Club

Om er maar een paar te noemen; als Watchmen ook maar enigszins in het rijtje past, is hij al zeker 8-) genoeg! :~

Decepticon

Avatar

Boe "Dat een film niet in 1x begrepen word wil niet zeggen dat hij daarom slechter is. Er zijn hele lijsten te maken van films die steeds beter worden naar mate je ze vaker ziet. Je gaat hints begrijpen, ziet voortekens en meer details. Dat is, wat mij betreft, juist een van de dingen die een goede film kracht geven: dat ie sterk blijft of sterker word, en niet steeds zwakker."
Ik zeg ook niet dat ie slechter is.De schrijver is nu al bang dat hij niet begrepen wordt en dat is geen goed teken.De film wordt uiteraard ook gemaakt voor de fans en dat is voor zo'n film ook goed.Maar hij moet niet gaan smeken dat het grote publiek nog een x naar de bios moet komen,dat is ronduit zielig.Fans gaan wel vaker dan 1x naar hun favoriete film.

Boe

Avatar

Decepticon "Ik zeg ook niet dat ie slechter is.De schrijver is nu al bang dat hij niet begrepen wordt en dat is geen goed teken.De film wordt uiteraard ook gemaakt voor de fans en dat is voor zo'n film ook goed.Maar hij moet niet gaan smeken dat het grote publiek nog een x naar de bios moet komen,dat is ronduit zielig.Fans gaan wel vaker dan 1x naar hun favoriete film."


Ach, als ik 10 jaar aan een film gewerkt had zou ik inmiddels ook in paniek raken als ie 'maar' met deze opbrengsten komt... Zeker vergeleken met de reputatie van het boek (in de VS dan).

NieuwsFilm

meest populair