Film by the Sea opent met Calendar Girls

Het filmfestival Film by the Sea opent dit jaar op 5 september met de première van Calendar Girls. Dat liet de organisatie woensdag weten. Van 5 tot en met 14 september staan er ruim negentig films op het programma.

Al eerder maakte de organisatie bekend dat naast de gebruikelijke festivallocatie in Vlissingen (Cine City) ook een deel van het programma te zien is in Pathé Scheveningen (8 t/m 12 september). Dat deel van het festival wordt geopend met de film In America.

Calendar Girls is een Engelse komedie van Nigel Cole over het waargebeurde verhaal van elf vrouwen op middelbare leeftijd. Ze maken een speciale naaktkalender voor het goede doel. De actie van hen doet meer stof opwaaien dan ze vooraf hadden gedacht. De film is een grote hit in Engeland en gooide hoge ogen op de filmfestivals van Cannes en Locarno.

De Nederlandse première van de rolprent is in aanwezigheid van de 'echte' calendar girls: Angela Baker en Ros Fawcett. De openingsfilm in Scheveningen gaat over een Iers echtpaar, dat de strijd moet aangaan om een bestaan op te bouwen in New York.



NieuwsFilm

meest populair