McTeigue regisseur Conan-reboot?

Volgens de laatste geruchten zal niet Brett Ratner maar James McTeigue de lang aangekondigde Conan-reboot regisseren.

Het zag er een hele tijd naar uit dat Brett Ratner (X-Men: The Last Stand) de lang aangekondigde hedendaagse bewerking van Conan the Barbarian zou regisseren. Ratner haakte gisteren uiteindelijk af, maar Chud.com zou uit betrouwbare bron vernomen hebben dat de producenten van Nu-Image / Millenium al een vervanger gevonden hebben: James McTeigue (V for Vendetta).

De iconische krijger Conan the Barbarian is een creatie van pulpschrijver Robert E. Howard. Zijn held verscheen voor het eerst op het witte doek in 1982. Conan werd toen vertolkt door Arnold Schwarzenegger. Twee jaar later volgde nog een sequel, Conan the Destroyer.

Het nieuwe Conan-project is al enkele maanden in ontwikkeling. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het scenario. Intussen zijn de producenten nog altijd op zoek naar een geschikte hoofdrolspeler. Volgens de laatste berichten zouden de opnames deze zomer al kunnen starten.

Het gerucht dat McTeigue in de regisseursstoel zal plaatsnemen, is niet eens zo gek. Jaren geleden waren de broers Andy en Larry Wachowski (The Matrix-trilogie) even in beeld voor de nieuwe Conan-film. En hun vaste assistent-regisseur was altijd niemand minder dan... James McTeigue.



NieuwsFilm

meest populair