Tarantino wil prequel Inglourious Basterds

Maar wil hij dat niet van iedere andere film die hij gemaakt heeft?

De New York Times heeft een interview met Quentin Tarantino over zijn nieuwste film, Inglourious Basterds, die deze maand in Cannes in première gaat. In het interview vertelt hij onder andere over een subplot die de film niet heeft gehaald, Hierin komt ook een groep Afro-Amerikaanse soldaten terecht in vijandelijk gebied. Deze plot wil Tarantino uitwerken tot een film. "I have a half-written prequel ready to go if this movie’s a smash”, zo vertelt hij aan de krant.

Maar Tarantino zou Tarantino niet zijn als hij niet nog meer ideeën had voor de film. Een eerste plan was om de "Inglourious Basterds" niet los te laten op de Nazi's, maar op de Ku Klux Klan. Dit idee heeft QT nog niet losgelaten. “Once the Basterds get through with Europe, they could go to the South and do it to the Kluxers in the ’50s. That’s another story you could tell.”

In hoeverre deze plannen ook daadwerkelijk tot een film leiden, is niet bekend. Tarantino heeft er een hand van zijn ideeën, halfuitgewerkte projecten en luchtballonnetjes in al zijn enthousiasme met de pers te delen. Denk bijvoorbeeld aan The Vega Brothers, een spin-off van Reservoir Dogs en Pulp Fiction rond de broers Vic (Michael Madsen) en Vincent (John Travolta) Vega.

Het volledige artikel is hier te lezen.



NieuwsFilm

meest populair