Gilliam gaat verder met Don Quichot-film

Zonder ongelukken starten de opnames in de lente van 2010.

Volgens Variety heeft de Amerikaanse regisseur Terry Gilliam (Twelve Monkeys) opnieuw de draad opgepikt met de productie van zijn teloorgegane project The Man Who Killed Don Quixote, een film gebaseerd op de invloedrijke zeventiende-eeuwse roman 'El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha' van de Spaanse auteur Miguel de Cervantes.

Het originele project ging reeds in 1999 in productie. Na amper een week werden de opnames stilgelegd, toen acteur Jean Rochefort - die Don Quixote zou vertolken - uitviel met een ernstig rugletsel. Na verschillende ongelukken op de set (waaronder een stortvloed) werd het project volledig afgeblazen. In 2002 verscheen met Lost in La Mancha een documentaire over de mislukte poging.

Terry Gilliam en scenarist Tony Grisoni (die ook het script verzorgde voor het originele project) hebben het scenario nu herschreven. De nieuwe film zal handelen over een regisseur die in de verleiding komt om Don Quichot te vergezellen in zijn eeuwige zoektocht naar zijn geliefde. De Brit Jeremy Thomas (The Last Emperor) zal de film produceren.

Gilliam onderhandelt ook opnieuw met Johnny Depp, die ook voor de originele productie werd gecast. Wie hoofdrolspeler Don Quichot zal vertolken, is nog niet bekend. Als alles goed gaat, starten de opnames in de lente van 2010.



NieuwsFilm

meest populair