Woody Allen opent filmfestival Venetië

De film Anything Else van de Amerikaanse regisseur Woody Allen gaat woensdagavond in wereldpremière tijdens de opening van het filmfestival van Venetië. Het festival, waarbij dit jaar de nadruk ligt op de Europese film, duurt tot en met 6 september.

Al acht films van de 67-jarige Allen waren te zien op het filmfestival in Venetië, maar nooit verscheen hij zelf op de rode loper. Deze keer heeft de regisseur en acteur zich laten overhalen om wel bij de première aanwezig zijn.

De directeur van het filmfestival, Moritz de Hadeln, heeft voor de film van Allen gekozen omdat hij wilde openen met een 'lach'. Verder zouden de thema's van Anything Else -liefde, verraad, seks en familie- de toon zetten voor wat er verder te verwachten is op de zestigste editie van Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica, zoals het festival volledig heet.

In totaal worden 140 films vertoond. Hoewel er naast de film van Allen ook andere Hollywoodproducties te zien zijn, is het festival dit jaar Europees georiënteerd. Er is ook slechts een Amerikaanse film die meedingt naar een Gouden Leeuw, de filmprijzen die op 6 september worden uitgereikt. De rest van de negentien inzendingen is van Europese en Aziatische makelij.



NieuwsFilm

meest populair