Hollywood-debuut Antonie Kamerling uitgesteld

Exorcist 4: The Beginning, het Hollywooddebuut van de Nederlandse acteur Antonie Kamerling, laat nog even op zich wachten. De film, die oorspronkelijk deze zomer in première zou gaan, is uitgesteld naar februari volgend jaar.

Regisseur Paul Schrader heeft afstand genomen van het project en verschillende scènes moeten worden overgeschoten. Dat heeft producent Morgan Creek woensdag bevestigd.

Schrader stelt dat de producent ,,meer draaiende hoofden en kots'' in de film wil, terwijl Morgan Creek vindt dat de regisseur ,,het psychologische hart van de film'' niet heeft getroffen met de film die hij heeft afgeleverd.

Ook de Nederlandse acteur Antonie Kamerling, die in de film de rol van de Duitse SS-officier Kessler vertolkt, is opgeroepen voor extra opnames. ,,Ik vind dit echt dramatisch'', stelt hij. ,,Ik heb tijdens het opnemen van de film in Rome en Marokko een zeer leerzame tijd gehad. Maar ik kan het eindresultaat van hieruit natuurlijk niet beoordelen.''

De acteur hoopt dat de vierde Exorcist-film, ondanks zijn bescheiden rol daarin, een doorbraak in Amerika kan bevorderen. Het is de eerste Amerikaanse filmrol van de 37-jarige Kamerling. Hij speelt de vileine Kessler, die in de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk was voor de liquidatie van tientallen Nederlanders.

In Nederland speelde Kamerling hoofdrollen in films als De kleine blonde dood, All Stars en Ik ook van jou. De acteur maakte in 1990 zijn debuut in de soapserie Goede tijden, slechte tijden.



NieuwsFilm

meest populair