Sam Raimi over Spider-Man 4

De regisseur is er volledig klaar voor: "Ik kijk er echt naar uit. Ik heb het gevoel dat ik op vakantie ben geweest, en ik wil terugkeren."

Hoewel Spider-Man 3 door critici en fans niet onverdeeld positief werd onthaald, moest Sam Raimi op geen enkel moment overtuigd of onder druk gezet worden om de aankomende vierde film te regisseren, zolang hij maar opnieuw op Tobey Maguire kon rekenen. Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse filmwebsite Coming Soon.

Over de plot van Spider-Man 4 kon Raimi nog niets kwijt. David Lindsay-Abaire (Robots) schrijft momenteel nog aan het scenario, dat normaal binnen vier weken klaar zal zijn. In het interview spreekt de regisseur vooral over zijn terugkeer naar de wereld van Spider-Man, het omgaan met kritiek, en de grote verantwoordelijkheid die het maken van dergelijke films met zich meebrengt.

Verder verklaart Raimi dat hij veel heeft bijgeleerd tijdens het maken van de horrorfilm The Evil Dead, waarvoor hij veel minder middelen en tijd ter beschikking had. Hij laat er echter geen twijfel over bestaan dat hij volledig klaar is voor Spider-Man 4: "Ik kijk er echt naar uit. Ik heb het gevoel dat ik op vakantie ben geweest, en ik wil terugkeren." Het volledige interview kan je hier nalezen.



NieuwsFilm

meest populair