Wat is Pixar's Brave?

Er wordt druk gespeculeerd over Pixar's nieuwste project.

Tijdens een recentelijk interview met Pixar’s Pete Docter en Jonas Rivera, viel er iets op. Het gaat maar om één woord: Brave.

Coming Soon stelde Docter de vraag of hij, tijdens het maken van Up, veel betrokken was geweest bij de andere Pixar projecten. Hij antwoordde als volgt: "Zo nu en dan hadden we vergaderingen, waar we met z'n allen keken naar Toy Story 3 of Brave. Dan gaven we commentaar en maakten we aantekeningen, maar dit gebeurde maar heel af en toe."

Wat wordt er bedoeld met Brave?

Één van de films waar Pixar mee bezig is, heet The Bear and the Bow. Het zou kunnen dat de titel van dit project is veranderd in Brave.

Het zou ook kunnen dat Pixar bezig is met een nieuwe versie van Thomas M. Disch’s The Brave Little Toaster. Hier bestaat wel al een film van (en twee vervolgen). Er zijn enkele aanwijzingen dat Pixar hiermee bezig is, hoewel af en toe misschien wat vergezocht.

Zo werd het script voor de 1987 versie onder andere geschreven door Joe Ranft, tegenwoordig werkzaam als schrijver bij Pixar. De film bevatte een soundtrack van David Newman, een familielid van Pixar-muzikanten Randy en Thomas Newman. Verder wilde John Lasseter het verhaal verfilmen, toen hij nog werkzaam was bij Disney.

De vraag is of Pixar echt weer levenloze dingen tot leven wil wekken, zoals dit al gedaan werd in Toy Story en Cars. John Lasseter reageerde hier in 2006 op.

"Een vriend van me vertelde me over The Brave Little Toaster van Thomas Disch. Ik heb er altijd van gehouden om levenloze dingen tot leven te wekken, en dit verhaal zat daar boordevol mee. Tom Willhite vond het ook een leuk idee en zorgde ervoor dat we de rechten ervan verkregen."

"Toen we ons idee ter gehore brachten, wilde de studio alleen maar weten hoeveel het zou gaan kosten. Wij zeiden dat dit net zoveel zou gaan kosten als een normale tekenfilm. De studio was echter alleen geïnteresseerd in computeranimatie, als dit geld of tijd zou besparen. Het scheen dat anderen het idee al hadden lopen afkraken, voordat we er mee naar de studio gingen."

Dit leidde er toe dat Lasseter wegging bij Disney, maar zorgde er vervolgens wel voor dat Pixar ontstond.

Het zou dus zomaar kunnen dat The Brave Little Toaster, of Brave in dit geval, een hoofdstuk is dat Lasseter nog niet heeft afgesloten.



NieuwsFilm

meest populair