Opnames Floris vertraagd door droogte

De buitenopnames van de film Floris lopen vertraging op door de aanhoudende droogte. Dat liet producent Johan Nijenhuis vrijdag weten.

Het moet minimaal anderhalve week flink regenen voordat Staatsbosbeheer toestemming geeft om in het bos vuur te stoken en kanonnen af te vuren, twee dingen die van substantieel belang zijn in de film. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar op dit moment te groot.

Een aanzienlijk deel van de buitenopnames van Floris vindt plaats op de Utrechtse Heuvelrug. ,,We kunnen het probleem ondervangen door de planning om te gooien'', relativeert Nijenhuis. ,,We zijn net klaar met de nieuwe serie Costa!, dus gaan we nu eerst de studio in voor de binnenopnamen.'' In de studio in Amsterdam zijn in allerijl onder meer een Middeleeuwse kaasboerderij en een gevangenis gereconstrueerd.

De producent hoopt overigens wel dat het de komende week flink gaat regenen. De bedoeling is nu dat de buitenopnames in de tweede helft van september plaatsvinden.

De film Floris wordt een vervolg op de succesvolle televisieserie uit 1969. De hoofdrollen worden vertolkt door Michiel Huisman en Birgit Schuurman. De regie is in handen van Jean van de Velde, die eerder succesvolle films maakte als All Stars, Lek en De Kleine Blonde Dood. Het scenario is geschreven door schrijver Gerard Soeteman, die dertig jaar geleden ook verantwoordelijk was voor de tv-serie.

De film moet najaar 2004 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair