Film Thompson afgekraakt

De nieuwe film van Emma Thompson, Imagining Argentina, is tijdens het filmfestival in Venetië helemaal uitgejouwd. In de film, die zich afspeelt tijdens de militaire dictatuur in Argentinië, wordt Thompson ontvoerd door militairen. Haar man, gespeeld door Antonio Banderas, gebruikt zijn bovennatuurlijke krachten om uit te vinden wat er met zijn vrouw en de andere slachtoffers is gebeurd.

De melodramatische film is door de aanwezige pers volledig afgekraakt, tijdens de voorstelling liepen zelfs mensen de zaal uit. Toch is de film volgens Thompson niet alleen slecht en heeft Imaging Argentina zelfs goede reacties losgemaakt. "Ik wist dat de film veel verschillende reacties zou oproepen, we raken natuurlijk een dunne lijn door harde realiteit te mixen met magie."

De regisseur van de nieuwe film vindt het een goede zaak dat mensen eindelijk eens over dit onderwerp praten. Volgens hem is dat al te lang niet gebeurt. Antonio Banderas heeft de première van de Imaging Argentina niet eens afgewacht, hij was al met het vliegtuig vetrokken.



NieuwsFilm

meest populair