Algemeen

Remake-plannen Oldboy gaan door

Ondanks de juridische procedureslagen achter de schermen gaan Steven Spielberg en Will Smith gewoon verder.

door Jeffrey op 27.06.2009 om 19:17 in Algemeen
Ondanks de juridische procedureslagen achter de schermen gaan Steven Spielberg en Will Smith gewoon verder met hun aangekondigde remake van Oldboy, een Zuid-Koreaanse cultfilm uit 2003 gebaseerd op een Japanse manga met dezelfde naam.

De complexe juridische strijd i.v.m. de rechten op de remake kunnen we kort samenvatten. Futabasha, de Japanse uitgever van de oorspronkelijke manga, heeft een zaak aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse producenten van Show East, omdat die volgens Futabasha geen mandaat zouden gehad hebben om te onderhandelen over een remake. Bijkomende complicatie is echter dat Show East intussen is opgedoekt, en dat de zaakvoerder met de noorderzon is verdwenen. Ook bij het co-producerende Big Egg vangen de uitgevers bot.

Steven Spielberg en Will Smith hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de juridische knoop niet zal ontward worden, en dat de remake-plannen gewoon kunnen doorgaan. Volgens Smith zou de nieuwe film dichter bij de oorspronkelijke manga aanleunen dan de Zuid-Koreaanse versie.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark

Avatar

Denk wel dat ze het eind een beetje moeten veranderen, anders zullen veel Yanken alsnog ondertiteling nodig hebben Smiley face

11qqaazz

Avatar

Jamer dat de Amerikanen nooit zelf met een goed idee naar voren komen.

de janker

Avatar

Ik ga nooit meer stappen in Ens.die gasten van de tennisvereniging daar, die hebben me flink te pakken gehad. ga vanaf nu lekker films kijken. dank u.

heywoodfloyd

Avatar

de janker "ik ga nooit meer stappen in Ens.die gasten van de tennisvereniging daar, die hebben me flink te pakken gehad. ga vanaf nu lekker films kijken. dank u."


Volgens mij zit je op het verkeerde forum vriend, maar bedankt voor de relevante informatie.

Tako

Avatar

heywoodfloyd "Volgens mij zit je op het verkeerde forum vriend, maar bedankt voor de relevante informatie."

nou... hij gaat nu voortaan films kijken en dus op FT rondhangen, dat is een link toch? ;)

Will_Smith

Avatar

Ik denk dat het beter gaat worden dan die van de Zuid-Koreaanse film.
Kunnen Spielberg en Smith eens zien dat het beter kan. ;)

spacey

Avatar

Will_Smith "Ik denk dat het beter gaat worden dan die van de Zuid-Koreaanse film.
Kunnen Spielberg en Smith eens zien dat het beter kan. ;)"


Ik denk van niet! Kijk naar 'My Sassy Girl', 'the Lake House' om er maar wat te noemen. Die films zijn erg slecht vergeleken met de Koreaanse versie.

MrMister

Avatar

NEEEEEEEEE waarom dan ook Oldboy?!?! Er staat al 'cult'film laat het lekker zo blijven, kkhollywood..

Espionoza

Avatar

Oldboy was geweldig en daar moet Spielberg en Smith gewoon vanaf blijven...van sommige films hoef je geen remake te maken...kan het duo beter zich richten op een remake van ET...net zo nutteloos.

Big Red

Avatar

Joh, laat ze toch lekker een remake maken. Daardoor wordt het origineel toch niet slechter?

merijnsa

Avatar

Big Red "Joh, laat ze toch lekker een remake maken. Daardoor wordt het origineel toch niet slechter?"


Het is vooral balen dat ze hun tijd verdoen en dat zo veel mensen eerst de Amerikaanse versie gaan zien (die sowieso niet beter wordt). Die boys moeten gewoon weer wat origineels gaan doen.

Will_Smith

Avatar

spacey "Ik denk van niet! Kijk naar 'My Sassy Girl', 'the Lake House' om er maar wat te noemen. Die films zijn erg slecht vergeleken met de Koreaanse versie."De Zuid-Koreaanse Old Boy was niet echt helemaal gebaseerd op de MANGA van Old Boy. Spielberg en Smith gaan meet op in het verhaal van de MANGA versie. En niet in die van de Zuid-Koreaanse film. Dus het word niet echt een Remake maar een vernieuwde verhaal maar echt helemaal gebaseerd op de MANGA - OLD BOY. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair