Remake-plannen Oldboy gaan door

Ondanks de juridische procedureslagen achter de schermen gaan Steven Spielberg en Will Smith gewoon verder.

Ondanks de juridische procedureslagen achter de schermen gaan Steven Spielberg en Will Smith gewoon verder met hun aangekondigde remake van Oldboy, een Zuid-Koreaanse cultfilm uit 2003 gebaseerd op een Japanse manga met dezelfde naam.

De complexe juridische strijd i.v.m. de rechten op de remake kunnen we kort samenvatten. Futabasha, de Japanse uitgever van de oorspronkelijke manga, heeft een zaak aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse producenten van Show East, omdat die volgens Futabasha geen mandaat zouden gehad hebben om te onderhandelen over een remake. Bijkomende complicatie is echter dat Show East intussen is opgedoekt, en dat de zaakvoerder met de noorderzon is verdwenen. Ook bij het co-producerende Big Egg vangen de uitgevers bot.

Steven Spielberg en Will Smith hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de juridische knoop niet zal ontward worden, en dat de remake-plannen gewoon kunnen doorgaan. Volgens Smith zou de nieuwe film dichter bij de oorspronkelijke manga aanleunen dan de Zuid-Koreaanse versie.



NieuwsFilm

meest populair