J.J. Abrams ook regisseur Star Trek 2?

Schrijvers ST denken over afwijken van 'slechterik-van-de-week'-routine.

Op de rode loper bij de Saturn Awards wist filmsite Collider J.J. Abrams enkele vragen te stellen over een mogelijk vervolg op Star Trek. De regisseur, verantwoordelijk voor het eerste deel, is officieel (nog) niet betrokken bij het vervolg. Maar als hij gevraagd wordt, zal hij waarschijnlijk geen nee zeggen.

Tot nu toe heeft Abrams niet meer dan enkele vluchtige gesprekken had over het onderwerp. Hij kon echter zijn enthousiasme voor enkele van de aldaar besproken ideeën niet onderdrukken: 'Ik zou zeggen dat het dat soort gevoel is, dat als we praten over verhaallijnen je begint te kwijlen: "O mijn god, ik kan niet wachten om dat te doen!" Dat voelt goed.' En: 'Ik al op geen enkele manier weglopen van Trek bij de volgende film. Ik prijs mezelf te gelukkig dat ik hierbij betrokken ben om het vaarwel te zeggen.'

Eerder deze week kreeg Collider ook de schrijvers van Star Trek te spreken,Alex Kurtzman en Roberto Orci. Zij zijn inmiddels bezig met een scenario voor het vervolg, en wilden enige ideeën over de nieuwe film delen. Wat nu vooral in hun hoofden speelt, is een film die afwijkt van het standaard 'schurkmodel', waarin de Enterprise strijdt tegen een levensbedreigende hoofdschurk. In plaats daarvan denken ze aan een film waarin 'het onbekende en de natuur zelf op de een of andere wijze een tegenstander of schurk is'.

Bij het schrijven van het scenario denken ze tevens na over eventuele vervolgen. Ze zijn van plan in de franchise enkele verhaallijnen te verwerken, die zich over meerdere films afspelen. Naar verwachting is het scenario aan het einde van het jaar geschreven.



NieuwsFilm

meest populair