Geen geknip in Inglourious Basterds

Harvey Weinstein: "There's no fucking way".

Harvey Weinstein ontkent dat hij Quentin Tarantino heeft bevolen zijn oorlogsfilm Inglourious Basterds in te korten met veertig minuten. Hij noemt de geruchten onwaar en dwaas, en de blogger die het als eerste meldde zelfs krankzinnig. Tarantino zal wel wat kleine aanpassingen maken: sommige scènes zal hij herschikken en misschien voegt hij zelfs nog wat toe. Maar dat Weinstein een kortere film zou willen, klopt niet.

'Ik vertelde Quentin het tegenovergestelde - "Je moet die shit weer terug in de film stoppen." Er zijn scènes met Brad Pitt en de Basterds, en ik bid dat hij die shit er weer in stopt, omdat het on-fucking-gelooflijk geweldig is.'

Volgens Weinstein wordt de film tussen de 140 en 147 minuten lang, en zeker niet korter. Dat Tarantino toch weer de montagekamer in is gegaan, heeft meer te maken met de korte tijd die hij had voor de postproductie. Hij had zes weken om ervoor te zorgen dat de film op tijd klaar was voor Cannes, terwijl de meeste filmmakers zes maanden tot een jaar hebben. Hierdoor heeft hij voor sommige scènes de tijd niet gehad om ze in de film te verwerken.

Over de gemengde recensies maakt Weinstein zich niet druk. Hij put hoop uit de staande ovatie van vijftien minuten en zijn eigen ervaring bij het zien van de film, die hij vergelijkt met een rockconcert, "Aerosmith, The Rolling Stones en AC/DC in één".

NieuwsFilm

meest populair