Algemeen

De bioscoop is 'crisis-proof'

Sterke stijging inkomsten bioscoopbranche in de eerste zes maanden.

door FilmTotaal op 03.07.2009 om 16:01 in Algemeen
Crisis of geen crisis, het bioscoopbezoek is in de eerste zes maanden van dit jaar met 12,3 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2008. Dit nieuws is bekend gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten. Ook de opening van een aantal nieuwe en moderne bioscopen heeft het groeicijfer mede opgekrikt.

"Het lijkt wel of de bioscoopbranche 'crisis-proof' is. De consument blijft de weg naar de bioscoop en het filmtheater vinden.''

Angels & Demons was afgelopen halfjaar de best bezochte film, met 635.553 bezoekers. Op de tweede plaats kwam Slumdog Millionaire met 502.204 bezoekers. Het marktaandeel van Nederlandse films is in de eerste helft van dit jaar gedaald naar 10,1 procent. Dat was in het eerste halfjaar van 2008 nog 14,6 procent.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

timdekw

Avatar

Mooi!!

Ik was al bang dat vanwege al dat gepraat over een crisis meer mensen zich op het downloaden van films zouden gaan richten.

Ik ben blij dat het tegendeel blijkt.

Will_Smith

Avatar

timdekw "Mooi!!

Ik was al bang dat vanwege al dat gepraat over een crisis meer mensen zich op het downloaden van films zouden gaan richten.

Ik ben blij dat het tegendeel blijkt."Ik ben er mee eens! :P

master3d

Avatar

Denk dat het ook wel helpt dat er ook gewoon veel films zijn uitgekomen? maar daarnaast inderdaad, veel bezoekersSmiley face

UniMatriX

Avatar

Goede films in de vorm van blockbusters.
Als ik me goed kan herinneren was de zomer van 2008 dun bezaaid met echte blockbuster. Nu hebben we er al een aantal gehad en moeten er nog een aantal komen

Lil Bro

Avatar

UniMatriX "goede films in de vorm van blockbusters.
Als ik me goed kan herinneren was de zomer van 2008 dun bezaaid met echte blockbuster. Nu hebben we er al een aantal gehad en moeten er nog een aantal komen"


Nou, Tropic Thunder, Iron Man en the Dark Knight waren toch wat een de fikse kant, voor zover ik me herinner.. Maar inderdaad wel dunner bezaaid dan dit jaar, daar heb je gelijk in.

KD

Avatar

Bij dit soort berichten moet ik altijd aan de horror verhalen die we van BREIN voorgeschoteld kregen, over de ineenstorting van de filmwereld door het downloaden. :')

Ik hoop dat we na zoveel jaar internet en downloaden nu eens vast kunnen stellen dat mensen gewoon naar de bios blijven gaan, in toenemende mate zelfs.

RAVEN[NL]

Avatar

In tijde van crisis doet de mens altijd aan escapisme. En dat gaat nog altijd beter in een bioscoopzaal als thuis met een crappy downloadfilmpje.

Darthmar

Avatar

Ik ga altijd naar de bios vindt ik leuker. Ben al 2 jaar niet meer in de videotheek geweest & aan downloaden doe ik niet want dat kan deze oude PC niet aan.

Spijker

Avatar

RAVEN[NL "]In tijde van crisis doet de mens altijd aan escapisme. En dat gaat nog altijd beter in een bioscoopzaal als thuis met een crappy downloadfilmpje."


Het is meer dat een avondje bios veel goedkoper is dan een avondje "stappen". Negen euro voor een film plus wat cola en popcorn is stukken goedkoper dan een paar uurtjes in de kroeg hangen o.i.d. Denk dus dat het meer met budgetbesteding dan met escapisme te maken heeft...

NieuwsFilm

meest populair